Raw vegan aukstā zupa
Zaļēdāju, vegānisks aukstās zupas variants ir daudz gardāks (nerunājot par to, ka tas ir arī veselīgāks) par oriģinālo! Pagatavošana ir praktiski tk pat vienkārša.
Jums vajadzēs:
tasīti nomazgātu un dažas stundas paturētu ūdenī saulespuķu sēklu (daudzums ir atkarīgs no tā, cik šķidru augsto zupu esat iecienījuši);
dilles, jaunos sīpollokus;
vienu lielu vai dažus vidējus gurķus (ja tie nav pašaudzēti, vienmēr nomizojiet);
citronu sulā ar himalaju sāli marinētas bietes, vienu lielu vai vai dažas mazākas bietes (marinēt dažas stundas vai atstāt pa nakti);
piparus, sāli, asafetīdu (nav obligāti);
Pagatavošana:
Galvenais un "grūtākais" darbs - sagatavot saulespuķu kefīru. Lai to sagatvotu, blenderī sakuļam 1 tasīti saulespuķu sēklu, šķipsniņu asafetīdas un 2 tasītes ūdens, blenderējam vairākas reizes. Pēc pirmās reizes atstājiet uz dažām minūtēm, masai ir tendence sabiezēt un atkarībā no tā, cik biezu auksto zupu esat iecienījuši, varat tai pievienot nedaudz ūdens vai piebērt vēl nedaudz saulespuķu sēklu. Visu vēlreiz kārtīgi sablenderējiet, lai tiktu iegūta vienmērīga masa. Pēc tam ņemiet marinētās bietes, sagrieziet gurķi, dilles, sīpollokus un aplejiet visu ar sagatavoto "kefīru". Pievienojiet piparus un sāli, atkarībā no vajadzības, sasmalciniet zaļumus ar ko dekorēt zupu. Vai pavasarī var būt par daudz zaļumu?
Pirms aukstās zupas pasniegšanas, ieteicams to dažas stundas paturēt ledusskapī, lai tā tik tiešām būtu AUKSTĀ zupa.
Lai gardi!