Jūs varat aizstāt aunazirņus šajā vegānu receptē ar savām iecienītākajām pupiņām vai lēcām.
Sastāvdaļas:
2 vidēja izmēra cukini
½ ēdamkarotes augu eļļas
1 sīpols, sasmalcināts
2-3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
1 maza paprika, sasmalcināta
1 ½ glāzes vārītu aunazirņu
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 ēdamkarote karstas mērces
4-6 ēdamkarotes augu piena
1 ēdamkarote rīsu etiķa
1 ēdamkarote sojas mērces
1 tējkarote sīpolu pulvera
1 tējkarote kokosriekstu cukura vai brūnā cukura
½ tējkarotes maltas kūpinātas paprikas
½ tējkarotes maltas ķimenes
Jūras sāls, malti pipari un čili garšvielas (pēc garšas)
Svaigi garšaugi
200 g vegānu siera
Ražošana:
1. Cukini pārgriež uz pusēm (gareniski) un izņem apmēram divas trešdaļas mīkstuma, atstājot ap mizu 1 cm biezu apmali.
2. Ar lielu nazi sakapā izdobto cukini iekšējo daļu un noliek malā.
3. Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet sīpolu un apcepiet apmēram 4 minūtes.
4. Pievienojiet ķiplokus, papriku, cukini mīkstumu, visas garšvielas, sojas mērci, rīsu etiķi, tomātu pastu, aso mērci un augu pienu. Pārklājiet pannu ar vāku un vāriet uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
5. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem un lielu cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
6. Pievienojiet aunazirņus tai pašā pannā ar sautēšanas maisījumu un sautējiet vēl dažas minūtes. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli un garšvielas.
7. Katru cukini pusīti piepilda ar sagatavoto aunazirņu maisījumu.
8. Pārkaisa ar vegānu sieru un cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.
Iznākums: 4 pildītas cukini laiviņas
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties