Sastāvdaļas:
4 ēdamkarotes rapšu eļļas (vai citas eļļas ar neitrālu garšu)
1 ēdamkarote veselas ķimenes sēklas
9 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
400 g bundžiņas sasmalcinātu tomātu
2 ēdamkarotes svaigi rīvēta ingvera
2 ēdamkarotes malta koriandra
1 tējkarote kurkuma
1 tējkarote jūras sāls
1 tējkarote kajēnas piparu
4 tases ūdens
200 g mung pupiņas, noplūktas un nomazgātas
400 g kārbas kokosriekstu piena
1 vidējs laims (izspiesta sula)
sasmalcināts svaigs koriandrs
Ražošana:
1. Lielā katlā uzkarsē cepamo eļļu (uz vidēji augstas uguns).
2. Pievieno ķimenes un sautē apmēram 1 minūti.
3. Pievienojiet ķiplokus un apcepiet 3-4 minūtes.
4. Pievienojiet konservētos tomātus un samaisiet, pēc tam pievienojiet ingveru, koriandru, kurkumu, sāli un kajēnu.
5. Šo maisījumu vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, bieži maisot.
6. Pievienojiet ūdeni un pievienojiet mung pupiņas. Palieliniet siltumu līdz lielai un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samaziniet līdz minimumam, uzlieciet vāku un vāriet uz lēnas uguns 30 minūtes (vienu vai divas reizes maisot).
7. Nogaršojiet dažas mung pupiņas, lai pārliecinātos, ka tās ir gatavas. Ja tā, iemaisiet kokosriekstu pienu un palieliniet siltumu līdz vidējai temperatūrai.
8. Kad karijs vārās, izslēdz uguni. Iemaisa cilantro un viena laima sulu. Nogaršo un izlem, vai vajag vēl vienu laimu.
9. Pasniedziet karstu. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: heynutritionlady.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties