Šis neparastais humuss nesatur aunazirņus!
Šī ir garšīga uzkoda, kas lieliski sader ar seleriju, burkāniem, gurķiem, krekeriem, čipsiem utt.
Sastāvdaļas:
1 liels ziedkāposti
3 ēdamkarotes olīveļļas
60 g tahini (sezama pastas)
2 ēdamkarotes ūdens (vai vairāk - līdz pareizai humusa konsistencei)
1 citrons (izspiest sulu)
1 ķiploka daiviņa
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes maltas ķimenes
šķipsniņa malta koriandra
pipari (pēc garšas)
Piedevas: olīveļļa, saulespuķu sēklas un sasmalcināti pētersīļi
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. No ziedkāpostiem izņem ziedus un liek uz cepešpannas. Apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas (vai avokado eļļas) un samaisa. Cepamo paplāti liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.
3. Pārliek ziedkāpostu virtuves kombainā. Pievienojiet tahini, atlikušās 2 ēdamkarotes olīveļļas, ūdeni, citrona sulu, ķiploka daiviņu, sāli, ķimenes un koriandru. Pievieno piparus (pēc garšas). Sakuļ ar lielu ātrumu līdz gludai un krēmīgai konsistencei.
4. Pārliek servēšanas bļodā un dekorē ar saulespuķu sēklām un sasmalcinātiem pētersīļiem.
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties