Sastāvdaļas:
3 nogatavojušies banāni
80 g mandeļu sviesta
90 g tumšās šokolādes skaidiņas
2 tējkarotes kokosriekstu eļļas (pēc izvēles)
1 tējkarote čia sēklas (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Cepamo paplāti izklāj ar cepampapīru. Nolikt malā.
2. Banānus nomizo un sagriež aprindās – tikai ne pārāk lielos!
3. Uz cepešpannas liek pusi no banāna šķēlītēm. Pa virsu tiem iesmērē mandeļu sviestu. Ja vēlies pievienot čia sēklas, iemaisi tās iepriekš mandeļu sviestā (pirms smērējam uz banāna šķēlītēm).
4. Uzlieciet vēl vienu banāna šķēli, lai izveidotu tādu kā mini sviestmaizi. Atkārtojiet ar atlikušajām banāna šķēlītēm.
5. Atdzesējiet banānu kodumus, līdz tie kļūst stingri (apmēram stundu).
6. Ievietojiet šokolādes skaidiņas mikroviļņu krāsnī drošā bļodā. Karsē vairākos posmos (20 sekundes katrā), nepārtraukti maisot, līdz masa kļūst gluda. Ja vēlaties, lai šokolāde būtu nedaudz "mīkstāka", pievienojiet kokosriekstu eļļu un sajauciet ar šokolādi.
7. Izņemiet saldētos banānu kodumus no saldētavas. Katru kumosu daļēji iemērciet izkausētajā šokolādē. Pēc tam ielieciet to atpakaļ uz cepešpannas.
8. Liek atpakaļ saldētavā, lai arī šokolāde sacietē. Garšīgi!
Iznākums: 30 banānu kodumi
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties