Sastāvdaļas:
700-900 g ziedkāpostu
1 ēdamkarote eļļas
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
3 glāzes (720 ml) dārzeņu buljona
1 glāze (240 ml) augu piena
⅓ glāze (50 g) mērcētu Indijas riekstu
1 bundža cannellini pupiņu, kas ievietota caurdurī un noskalota zem tekoša ūdens
1 tējkarote sīpolu pulvera
½ tējkarotes maltas paprikas
1 tējkarote jūras sāls (vai mazāk/vairāk pēc garšas)
½ tējkarotes malta oregano (vai timiāna)
Melnie pipari pēc garšas
1 ēdamkarote svaigas citronu sulas
Svaigi pētersīļi
Ražošana:
1. Indijas riekstus mērcē pāris stundas vai vāra ūdenī 15 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
3. Ziedkāpostu sagriež ziediņos, izklāj uz cepešpannas (var izklāt ar cepampapīru) un apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas un nedaudz sāls. Sajauc ar rokām; Ziedkāpostu cep cepeškrāsnī apmēram 30-35 minūtes, līdz tie skaisti brūni un mīksti. Atlieciet dažus ziedkāpostu ziedus dekorēšanai.
4. Visas sastāvdaļas sajauc blenderī (ja nepieciešams, vairākos posmos pievieno buljonu un pienu). Sakuļ līdz gludai.
5. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pagariniet zupu ar garšvielām. Ja vēlaties pikantu zupu, pievienojiet dažas sarkano piparu pārslas!
6. Ja zupa ir pārāk bieza, pievieno vēl nedaudz buljona vai augu piena un vēlreiz sablendē.
7. Pārliek zupu katliņā un karsē līdz silta.
8. Dekorē ar svaigiem pētersīļiem un rezervētiem ziedkāpostu gabaliņiem. Garšīgi!
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties