Sastāvdaļas:
500 g vistas krūtiņas
450 g brokoļu ziediņu, sagrieztu mazos gabaliņos (5-6 tases)
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
1 ēdamkarote sojas mērces
3 ēdamkarotes neitrālas eļļas, piemēram, augu vai avokado eļļas
Mērcei:
6 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
3 ēdamkarotes malta svaiga ingvera (īkšķa izmēra ingvera gabaliņš)
1 glāze vistas vai dārzeņu buljona
2 ēdamkarotes tumšās sojas mērces
2 ēdamkarotes sojas mērces
Nedaudz japāņu rīsu vīna garšvielas "mirin"
1 ēdamkarote grauzdētas sezama eļļas
2 karotes cukura
1/2 tējkarotes maltu piparu
Ražošana:
1. Sagrieziet vistu plānās sloksnēs, pēc tam ievietojiet bļodā ar 2 ēdamkarotēm kukurūzas cietes, 1 ēdamkaroti vieglās sojas mērces un 1 ēdamkaroti eļļas. Kārtīgi samaisa. Uzglabāt vismaz 30 minūtes (ja ilgāk - ledusskapī).
2. Pagatavojiet mērci: apvienojiet visas mērces sastāvdaļas pannā uz vidējas uguns. Sildiet mērci maisot, līdz cukurs izšķīst.
3. Mazā bļodiņā sajauc 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens. Nolikt malā.
4. Uzkarsē lielu, smagu pannu uz lielas uguns. Pievienojiet 1 ēdamkaroti eļļas (piemēram, augu vai avokado eļļas).
5. Vienā kārtā pievienojiet marinētu vistu. Vāra vienu minūti bez maisīšanas, līdz apakšpuse sāk brūnēt.
6. Maisot apcep vēl 3-5 minūtes. Noņemiet vistu no pannas un nolieciet malā.
7. Karstajai pannai pievienojiet vēl vienu ēdamkaroti eļļas. Iemaisa brokoļu ziedus un vāra, bieži maisot, apmēram 3-5 minūtes.
8. Lieciet vistu atpakaļ uz pannas un apmēram minūti samaisiet ar brokoļiem.
9. Pārlej gatavo mērci. Bļodā vēlreiz ātri samaisiet kukurūzas cietes maisījumu, pēc tam lēnām ielejiet to pannā.
10. Nepārtraukti maisiet, līdz mērce sabiezē un pārklāj vistu un brokoļus. Nekavējoties pasniedziet. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: inspiredtaste.net
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties