Sastāvdaļas:
1 ½ glāzes nesālītas pistācijas
⅓ glāze kļavu sīrupa
2 ēdamkarotes kausētas kokosriekstu eļļas
½ tējkarote mandeļu ekstrakta vai 1 tējkarote vaniļas
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklājiet lielu cepešpannu ar cepampapīru; viegli ieeļļojiet. Nolikt malā.
2. Ievietojiet pistācijas ātrgaitas blenderī. Blendējiet vidēji lielā ātrumā. Pāris reizes apstājieties, noskrāpējiet bļodas malas un atkārtojiet, līdz izveidojas smalka masa ar dažiem lielākiem riekstu gabaliņiem. Jo mazāks, jo labāk.
3. Sasmalcinātu pistāciju masu lej bļodā; pievieno arī pārējās sastāvdaļas.
4. Maisa ar silikona lāpstiņu, līdz izveidojas lipīga cepumu mīkla.
5. Bagātīgi ieeļļojiet rokas, jo mīkla ir lipīga. Ņem karoti cepumu mīklas, sarullē to bumbiņā un liek uz cepešpannas. Nospiediet, lai bumbiņa būtu nedaudz plakanāka. Virsū uzspiež dažas sasmalcinātas pistācijas.
6. Atkārtojiet tās pašas darbības ar pārējo cepumu mīklu. Novietojiet cepumus apmēram īkšķa garumā, jo vēlāk cepumi nedaudz izplešas.
7. Cepiet cepumus 12-14 minūtes, līdz malas ir zeltaini brūnas.
8. Ļaujiet cepumiem atdzist vismaz 30 minūtes – cepumi nedaudz sastings.
9. Ledusskapī slēgtā traukā varat uzglabāt līdz 1 nedēļai.
Iznākums: 12 cepumi
Recepte: wellplated.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties