Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1 mazs sīpols, sasmalcināts
½ glāzes brūnās lēcas
½ glāzes Bolīvijas baloža
2 tējkarotes itāļu garšvielu maisījuma
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes paprikas pārslu
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 glāze dārzeņu buljona
1 kārba tomātu
½ glāzes sasmalcinātu saulē kaltētu tomātu
3 ēdamkarotes uztura rauga (vai parmezāna siera, ja neesat vegāns)
4 lieli sarkanie pipari
2 karotes sasmalcinātu svaigu baziliku, pētersīļus
Ražošana:
1. Katliņā uz vidējas uguns sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas. Pievienojiet sīpolu un vāriet 5 minūtes vai līdz sīpols sāk mīkstināt; ik pa laikam apmaisa. Pievienojiet itāļu garšvielas, ½ tējkarotes sāls, paprikas pārslas un ķiplokus. Cep apmēram 30 sekundes.
2. Pievienojiet lēcas, Bolīvijas balodi, buljonu, konservētus tomātus un saulē kaltētus tomātus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu līdz minimumam. Pārklājiet un vāriet 25-28 minūtes vai līdz lēcas ir mīkstas. Pusceļā un gatavošanas beigās samaisiet. Ja nepieciešams, pievienojiet papildu buljonu vai ūdeni. Iemaisa uztura raugu.
3. Kamēr lēcas vārās, uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Viegli ieeļļojiet cepšanas trauku. Papriku pārgriež gareniski uz pusēm. Izņem sēklas, tad papriku kārto cepamajā traukā (griezuma puse uz augšu). Paprikas iekšpusi apslaka ar atlikušo 1 ēdamkaroti eļļas un viegli pārkaisa ar sāli. Uzmanīgi pievienojiet plānu ūdens kārtu pannas apakšā. Liek cepeškrāsnī un cep bez vāka 20 minūtes.
4. Sagatavoto pildījumu uzmanīgi liek paprikas iekšā. Ielieciet pildītos piparus atpakaļ cepeškrāsnī un cepiet vēl 5-10 minūtes, līdz paprika ir pilnīgi mīksta un pildījums ir karsts. Apkaisa ar svaigu baziliku. Garšīgi!
Iznākums: 8 pildītas piparu pusītes
Recepte: wellplated.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties