Šī ir vegānu tomātu "omlete" bez olām.
Lieliska ideja brokastīm vai pusdienām!
Sastāvdaļas:
2 lieli tomāti
1 glāze (100 g) aunazirņu miltu
1 ēdamkarote uztura rauga
½ tējkarotes melnā vai parastā sāls
½ tējkarotes sīpolu pulvera
½ tējkarotes ķiploku pulvera
¼ tējkarotes maltas kūpinātas paprikas
⅛ tējkarote kurkuma
Melnie pipari (pēc garšas)
⅓ tase (75 ml) ūdens
2 ēdamkarotes sasmalcinātu maurloku
Cepšanai nedaudz eļļas
Ražošana:
1. Vispirms tomātus sagriež vienāda izmēra gredzenos un atkarībā no to lieluma ar nazi vai glāzi izņem tomāta gredzenu iekšpusi. Novietojiet ziedus malā un pārējo mīksto tomātu sagrieziet mazos gabaliņos.
2. Ielejiet smalki sagrieztus tomātus bļodā ar aunazirņu miltiem, uztura raugu, sāli un visām garšvielām.
3. Nepārtraukti maisot, bļodā pamazām ielejiet ūdeni. Pievienojiet maurlokus un vēlreiz samaisiet.
4. Ja tas ir pārāk biezs, pievienojiet vairāk ūdens (pa vienai ēdamkarotei).
5. Lielā pannā ielejiet eļļas šļakatu un karsējiet uz vidējas uguns. Kad tas ir karsts, pievienojiet tik daudz tomātu ziedu, cik ietilps pannā (vienā kārtā).
6. Ar karoti pārliek aunazirņu mīklu katra riņķa vidū. Vāra 3-5 minūtes, pusceļā apgriežot. Cep, līdz abas gredzena puses kļūst zeltainas.
7. Atkārtojiet šīs darbības ar atlikušajiem tomātu ziediem; apkaisa tos ar svaigiem maurlokiem.
Iznākums: 10 tomātu "gredzeni"
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties