Vegānu lazdu riekstu un dateļu kūka

    Sastāvdaļas:

    250 g dateļu bez kauliņiem (vislabāk der medjool/medjoul dateles)
    360 ml vegāna piena (piemēram, kokosriekstu)
    1 rīvēts ābols
    ¼ glāzes tahini (sezama pastas)
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    2 glāzes auzu miltu (maltas auzas)
    ¾ glāzes (75 g) maltu lazdu riekstu
    2 tējkarotes malta kanēļa
    1 ½ tējkarote cepamā pulvera
    ¼ tējkarotes sāls


    Ražošana:


    1. Katliņā uz vidējas uguns karsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai. Tajā laikā datelēm izņem kauliņus, dateles liek bļodā, pārlej ar pienu un mērcē 10 minūtes.
    2. Ābolu sarīvē.
    3. Ar virtuves kombainu sablendē dateles un piena maisījumu, tahini (sezama pastu) un vaniļu līdz gludai un krēmīgai konsistencei. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kvadrātveida cepamo formu izklāj ar cepampapīru.
    4. Lielā bļodā kārtīgi samaisa dateļu masu, rīvētu ābolu, maltus lazdu riekstus, auzu miltus, kanēli, cepamo pulveri un sāli.
    5. Ielejiet mīklu cepamajā traukā un vienmērīgi izklājiet; gluda augšdaļa; pārkaisa ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem.
    6. Cep 35-40 minūtes.
    7. Ļaujiet kūkai pilnībā atdzist, pēc tam sagrieziet to kvadrātos vai trīsstūros. Garšīgi!
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties