Sarkano lēcu kotletes

    Tie ir bezglutēna vegānu lēcu steiki.


    Sastāvdaļas:


    150 g sarkano lēcu
    240-300 ml dārzeņu buljona vai ūdens
    1 mazs sarkanais paprika, sagriezts kubiņos
    1 sīpols, kubiņos
    2 lielas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    4 ēdamkarotes (30 g) aunazirņu miltu (var būt nepieciešams vairāk)
    1 ēdamkarote maltu čia sēklu
    3 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
    1 tējkarote maltas paprikas
    ¾ tējkarotes maltas ķimenes
    ½ tējkarotes sīpolu pulvera
    ½ tējkarotes sāls
    Piparu un sarkano piparu pārslas (pēc garšas)

    Eļļa (cepšanai)


    Ražošana:


    1. Izskalojiet sarkanās lēcas caurdurī zem tekoša ūdens, lai noņemtu netīrumus. Pārlejiet tos katlā vai pannu kopā ar 1 glāzi dārzeņu buljona. Ja buljona vietā izmantojat tikai ūdeni, pievienojiet nedaudz sāls. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra lēcas apmēram 15 minūtes vai līdz mīkstas. Kad lēcas pilnībā izcepušās, katlā nedrīkst palikt šķidrumam!
    2. Tikmēr pannā uzkarsē nedaudz eļļas un pievieno sīpolus, piparus un ķiplokus. Apcep dažas minūtes, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
    3. Kad lēcas ir gatavas, ievietojiet tās virtuves kombainā kopā ar sautētiem dārzeņiem, garšvielām, pētersīļiem, maltām čia sēklām un miltiem. Masu (tikai ne pārāk smalki!). Maisījumam jābūt ar tādu konsistenci, lai no tā varētu veidot pīrādziņus (ja nē, pievieno vēl nedaudz miltus).
    4. Veido apmēram 10 pīrādziņus un apcep tos pannā ar nelielu daudzumu eļļas. Apcep no abām pusēm (apmēram 3 minūtes no katras puses) līdz zeltaini brūnai.
    5. Pasniedz ar izvēlēto mērci. Garšīgi!
    Iznākums: 10 steiki
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties