Ziedkāpostu un brūno lēcu sautējums

    Sastāvdaļas:


    1 ziedkāposti, sagriezti mazos ziediņos
    1½ ēdamkarotes rapšu eļļas
    1 kubiņos sagriezts sīpols
    6 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    2-3 cm ingvera gabals, sasmalcināts
    1 zaļš čili, sasmalcināts
    2 tējkarotes karija garšvielu
    1 tējkarote maltas ķimenes
    ½ tējkarotes malta koriandra
    ½ tējkarotes kajēnas piparu (pēc izvēles)
    200 g brūnās lēcas, noskalotas
    400 g kārbas sasmalcinātu tomātu
    2 kaltētas lauru lapas
    500 ml ūdens
    100 g kokosriekstu krējuma vai jogurta


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
    2. Ziedkāpostu ziediņus liek cepešpannā un apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas. Apkaisa ar sāli un pipariem un liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm (līdz sāk brūnēt).
    3. Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē atlikušo eļļu, tad pievieno sasmalcinātu sīpolu un šķipsniņu sāls. Sīpolu apcep 2-3 minūtes (līdz tas sāk mīkstināt), tad pievieno ķiplokus, ingveru un asos piparus. Cep vēl 2 minūtes.
    4. Katlā pievieno maltās garšvielas. Maisot tās apcep apmēram 1 minūti (līdz izplatās garšvielu aromāts).
    5. Pievieno nomazgātas lēcas, sasmalcinātus tomātus, lauru lapas un ūdeni. Samaisa, tad uzvāra. Cieši pārklāj katlu un vāra apmēram 30 minūtes (līdz lēcas ir gatavas).
    6. Ik pa laikam pārbaudiet un apmaisiet lēcas, lai pārliecinātos, ka tajās nav beidzies ūdens.
    7. Kad lēcas izcepušās, iemaisa kokosriekstu krēmu un apceptos ziedkāpostu ziediņus. Pārkaisa ar sāli un pipariem (ja trūkst). Pirms pasniegšanas noņemiet lauru lapas. Garšīgi!
    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: forkfulofplants.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties