Sastāvdaļas:
1 ziedkāposti, sagriezti mazos ziediņos
1½ ēdamkarotes rapšu eļļas
1 kubiņos sagriezts sīpols
6 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2-3 cm ingvera gabals, sasmalcināts
1 zaļš čili, sasmalcināts
2 tējkarotes karija garšvielu
1 tējkarote maltas ķimenes
½ tējkarotes malta koriandra
½ tējkarotes kajēnas piparu (pēc izvēles)
200 g brūnās lēcas, noskalotas
400 g kārbas sasmalcinātu tomātu
2 kaltētas lauru lapas
500 ml ūdens
100 g kokosriekstu krējuma vai jogurta
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Ziedkāpostu ziediņus liek cepešpannā un apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas. Apkaisa ar sāli un pipariem un liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm (līdz sāk brūnēt).
3. Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē atlikušo eļļu, tad pievieno sasmalcinātu sīpolu un šķipsniņu sāls. Sīpolu apcep 2-3 minūtes (līdz tas sāk mīkstināt), tad pievieno ķiplokus, ingveru un asos piparus. Cep vēl 2 minūtes.
4. Katlā pievieno maltās garšvielas. Maisot tās apcep apmēram 1 minūti (līdz izplatās garšvielu aromāts).
5. Pievieno nomazgātas lēcas, sasmalcinātus tomātus, lauru lapas un ūdeni. Samaisa, tad uzvāra. Cieši pārklāj katlu un vāra apmēram 30 minūtes (līdz lēcas ir gatavas).
6. Ik pa laikam pārbaudiet un apmaisiet lēcas, lai pārliecinātos, ka tajās nav beidzies ūdens.
7. Kad lēcas izcepušās, iemaisa kokosriekstu krēmu un apceptos ziedkāpostu ziediņus. Pārkaisa ar sāli un pipariem (ja trūkst). Pirms pasniegšanas noņemiet lauru lapas. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: forkfulofplants.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties