Gulašs ir ēdiens, kura izcelsme ir Ungārijā.
Izmēģiniet šo veģetāro gulaša versiju!
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote olīveļļas
1 sīpols, nomizots un smalki sagriezts
4 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sagrieztas
4-5 kartupeļi (atkarībā no kartupeļu lieluma), nomizoti un sagriezti kubiņos/nelielos gabaliņos
3 tējkarotes maltu saldo piparu
1 tējkarote maltas kūpinātas paprikas (pēc izvēles)
800 ml dārzeņu buljona
3 ēdamkarotes tomātu pastas
1 ēdamkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes
115 ml ūdens
sāls un malti pipari
Ražošana:
1. Lielā katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet ķiplokus un sīpolus un apcepiet, nepārtraukti maisot, līdz tie ir mīksti un brūni.
2. Pievienojiet kartupeļu kubiņus, paprikas pulveri, tomātu pastu un dārzeņu buljonu.
3. Garšojiet ar sāli un pipariem (precīzs sāls daudzums ir atkarīgs no jūsu dārzeņu buljona sāļuma).
4. Vāra. Pēc tam samaziniet temperatūru un vāriet uz lēnas uguns, uzliekot vāku, apmēram 20-25 minūtes vai līdz kartupeļi ir mīksti. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
5. Kad kartupeļi ir mīksti, samaisiet ar putojamo slotiņu, lai kukurūzas ciete izšķīdinātu ¼ glāzē ūdens. Ielej gulašā.
6. Tagad ir īstais laiks pievienot jebkuras papildu sastāvdaļas pēc jūsu izvēles: sarkanās pupiņas, sagrieztu desu (piemēram, vegānu desu) vai jebkuru citu. (atbilstoši jūsu vajadzībām).
7. Vāriet uz lēnas uguns, katlam neaizsedzot vēl 5 minūtes (vai līdz mērce sabiezē).
8. Garšojiet ar iecienītākajiem piedevām, piemēram, svaigiem pētersīļiem, jogurtu vai skābo krējumu.
9. Pasniedz ar maizi (piemēram, naan) vai citu garnīru pēc izvēles. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties