Sastāvdaļas:
240 g mandeļu miltu
1 tējkarote sodas
1/2 tējkarotes galda akmens sāls
4 lielas olas, istabas temperatūra
½ glāzes kļavu sīrupa vai medus
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
1 tējkarote mandeļu ekstrakta (pēc izvēles, bet ieteicams)
¼ glāzes sasmalcinātu mandeļu
¼ glāzes pūdercukura (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ieziež ar eļļu kūkas formas dibenu un malas. Pannas dibenu var izklāt ar cepampapīru.
2. Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: mandeļu miltus, cepamo sodu un sāli.
3. Sajauc "slapjās" sastāvdaļas: atsevišķā bļodā sakuļ olas, medu, vaniļas ekstraktu un mandeļu ekstraktu. Pēc tam slapjās sastāvdaļas ielej sausajā un samaisa.
4. Iegūto mīklu lej cepamajā formā; pa virsu uzkaisa sagrieztas mandeles. Cep 25-30 minūtes. Ļauj kūkai atdzist.
5. Pasniedzot kūku, virsū uzkaisa mandeles vai dekorē ar pūdercukuru. Garšīgi!
Iznākums: 1 mandeļu kūka
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties