Mandeļu kūka

    Sastāvdaļas:


    240 g mandeļu miltu
    1 tējkarote sodas
    1/2 tējkarotes galda akmens sāls
    4 lielas olas, istabas temperatūra
    ½ glāzes kļavu sīrupa vai medus
    2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
    1 tējkarote mandeļu ekstrakta (pēc izvēles, bet ieteicams)
    ¼ glāzes sasmalcinātu mandeļu
    ¼ glāzes pūdercukura (pēc izvēles)


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ieziež ar eļļu kūkas formas dibenu un malas. Pannas dibenu var izklāt ar cepampapīru.
    2. Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: mandeļu miltus, cepamo sodu un sāli.
    3. Sajauc "slapjās" sastāvdaļas: atsevišķā bļodā sakuļ olas, medu, vaniļas ekstraktu un mandeļu ekstraktu. Pēc tam slapjās sastāvdaļas ielej sausajā un samaisa.
    4. Iegūto mīklu lej cepamajā formā; pa virsu uzkaisa sagrieztas mandeles. Cep 25-30 minūtes. Ļauj kūkai atdzist.
    5. Pasniedzot kūku, virsū uzkaisa mandeles vai dekorē ar pūdercukuru. Garšīgi!
    Iznākums: 1 mandeļu kūka
    Recepte: downshiftology.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties