Sastāvdaļas:
6 paprikas, gareniski pārgrieztas uz pusēm; izņemtas sēklas
3 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1/2 sīpola, kubiņos
450 g maltas liellopa gaļas
1 kārba sasmalcinātu tomātu
60 g mazuļu spinātu, sasmalcinātu
200-250 g vārītu rīsu
1/2 tējkarotes itāļu garšvielas
Ēdamā akmens sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
50 g Čedaras siera
sasmalcināti pētersīļi (dekorēšanai)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Papriku pārgriež gareniski uz pusēm; noņemiet sēklas. Apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas un ierīvē ar to gan paprikas iekšpusi, gan ārpusi. Cepamajā traukā liek papriku "kājas uz augšu" un cep 15 minūtes.
2. Tikmēr lielā pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē atlikušās 2 ēdamkarotes eļļas. Apcep sīpolus un ķiplokus apmēram 2 minūtes, līdz tie ir nedaudz mīksti.
3. Pievienojiet maltu liellopu gaļu un vāriet, līdz tā kļūst brūna; sadaliet masu ar lāpstiņu.
4. Noņemiet lieko liellopu gaļas šķidrumu un iemaisiet sasmalcinātus tomātus, rīsus, spinātus, itāļu garšvielas, sāli un piparus. Maisiet 1 līdz 2 minūtes, līdz spināti ir mīksti.
5. Izņemiet papriku no cepeškrāsns un apgrieziet tos ar knaiblēm. Piepildi paprikas iekšpusi ar liellopa gaļas maisījumu un pārkaisa ar sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes vai līdz paprika ir pilnīgi mīksta.
6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties