Sarkano lēcu dāls ar kokosriekstu pienu

    Dal ir indiešu virtuvei raksturīgs veģetārs šķelto pākšaugu sautējums.
    Garšīgi ar rīsiem vai mājās gatavotu Indijas naan maizi!


    Sastāvdaļas:


    1 ēdamkarote eļļas
    1 sīpols, sasmalcināts
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    neliels (2 cm) gabaliņš svaiga ingvera, sasmalcināts
    ½ tējkarotes maltas ķimenes
    ½ tējkarotes maltas kurkumas
    ½ tējkarotes malta koriandra
    1 tējkarote karija garšvielu
    1 tējkarote garam masala garšvielas
    1 kārba (400 ml) sasmalcinātu tomātu
    270 g sarkano šķelto lēcu, noskalots
    ~460 ml dārzeņu buljona
    1 bundža (400 ml) kokosriekstu piena (tauku)


    Ražošana:


    1. Lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.
    2. Pievienojiet sīpolus, ķiplokus un ingveru. Cep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs un mīksts.
    3. Pievienojiet visas garšvielas un pagatavojiet vēl 30 sekundes, līdz aromāts izplatās.
    4. Pievienojiet sasmalcinātus tomātus, labi noskalotas lēcas, dārzeņu buljonu un ¾ no norādītā kokosriekstu piena daudzuma (pārējais būs nepieciešams vēlāk).
    5. Pagaršo ar šķipsniņu sāls (sāls daudzums atkarīgs no tā, cik sāļš ir tavs dārzeņu buljons).
    6. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini uguni un vāra uz lēnas uguns bez vāka uz mazas uguns apmēram 15 minūtes vai līdz lēcas ir mīkstas (laiks ir atkarīgs no izmantoto lēcu veida). Mīklai jābūt krēmīgai tekstūrai.
    7. Pamazām pievieno vairāk dārzeņu buljona, ja lēcas vēl nav mīkstas.
    8. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pagariniet ar garšvielām.
    9. Ielejiet atlikušo kokosriekstu pienu; vāra uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
    10. Ja dal ir pārāk bieza, pievienojiet nedaudz vairāk buljona vai kokosriekstu piena (lai iegūtu vēlamo tekstūru).
    11. Mēs iesakām pasniegt ar rīsiem un/vai nāna maizi. Garšīgi!
    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties