Sastāvdaļas:
1 glāze silta ūdens
2 tējkarotes aktīvā sausā rauga
1/2 tējkarotes cukura
3 glāzes universālu miltu
1-2 tējkarotes košera sāls
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
Ražošana:
1. Lielā bļodā pievieno siltu ūdeni un iemaisa raugu un cukuru. Maisa, līdz izšķīst. Pievienojiet 1/2 glāzi miltu un sakuliet. Turiet šo bļodu siltā vietā (nepārsedziet) 15 minūtes: maisījums sāks burbuļot.
2. Pēc tam pievienojiet sāli, olīveļļu un gandrīz visus atlikušos miltus (apmēram 1/2 tase miltu rezervējiet vēlākam laikam). Maisa, līdz izveidojas lipīga masa. Apkaisa ar nedaudz miltiem, pēc tam mīciet šo maisījumu bļodā apmēram minūti.
3. Tīru virsmu apkaisa ar nedaudz miltiem. Pāris minūtes mīca līdz gludai. Pārklājiet un ļaujiet mīklai nostāvēties 10 minūtes, pēc tam atkal mīciet (vēl pāris minūtes). Mīklai jābūt nedaudz mitrai; var uzkaisīt nedaudz miltu (tikai ne pārāk daudz).
4. Iztīriet maisītāja trauku un viegli apsmērējiet to ar olīveļļu. Ievietojiet mīklu atpakaļ bļodā. Dažas reizes apgrieziet mīklu bļodā, lai to pārklātu ar olīveļļu. Pēc tam maisīšanas trauku cieši pārklāj ar plastmasas apvalku un uzlieciet virtuves dvieli. Atstājiet bļodu siltā vietā uz 1 stundu (vai līdz mīkla ir dubultojusies).
5. Novietojiet mīklu uz tīras virsmas. Sadaliet to 7-8 vienādās daļās un veidojiet bumbiņas. Pārklāj ar dvieli un ļauj nostāvēties 10 minūtes.
6. Ar miltiem apkaisītu rullīti izrullē pirmo gabalu apmēram 20 cm platā un aptuveni 5 mm biezā aplī. Ritinot mīklas apli, turpini to celt un grozīt, lai mīkla pārāk nelīp pie galda (ja tā ir ļoti lipīga, uzkaisa nedaudz miltu). Atkārtojiet šīs darbības ar citiem mīklas gabaliņiem. Pēc tam izvēlieties vajadzīgo gatavošanas metodi (krāsni vai pannu).
7. Ja izvēlies cept cepeškrāsnī: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem un liek cepešpannā, lai uzsilst. Novietojiet izrullētās pitas tieši uz karstās cepešpannas (pitas maizes novietojiet vairākos posmos). Pagatavojiet 2 minūtes no vienas puses un pēc tam, izmantojot knaibles, uzmanīgi apgrieziet pitu otrā pusē, lai ceptu 1 minūti no otras puses. Pitas maize smuki uzpūtīsies un būs gatava. Izņem no cepeškrāsns un apklāj izceptās pitas ar tīru dvieli (kamēr cepat pārējās maizes).
8. Ja izvēlaties gatavot ēdienu pannā: uzkarsējiet pannu uz vidēji lielas uguns. Pārbaudiet, vai panna ir pietiekami karsta: pievienojiet pāris pilienus ūdens - panna ir pietiekami karsta, kad ūdens bumbiņas uzreiz sāk sprakšķēt no karstuma. Apslaka nedaudz olīveļļas. Uz pannas liek vienu izrullētu pitu un vāra 30 sekundes, līdz sāk veidoties burbuļi. Apgrieziet pitu ar lāpstiņu un cepiet 1-2 minūtes no otras puses, līdz apakšpusē parādās lieli brūni plankumi. Vēlreiz apgrieziet un pagatavojiet vēl 1-2 minūtes, lai arī otra puse apbrūninātu. Pita ir gatava, kad cepšanas laikā maizes centrā izveidojas kabatiņa, kuru var pildīt ar gardiem pildījumiem. Tomēr dažreiz, izmantojot šo metodi, pita var nepacelties vai var izveidoties tikai neliela kabatiņa – mēģiniet uzmanīgi piespiest pitas virsmu ar tīru dvieli. Kamēr cepat pārējās maizes, turiet izcepto pitu pārklātu ar tīru dvieli.
Iznākums: 8 pitas maizes
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties