Šis ir karijs, kas garšots ar Indijas garšvielām.
Garšīgi ar pašceptu naan maizi vai basmati rīsiem.
Sastāvdaļas:
Lai pagatavotu ziedkāpostu:
1 vidēja lieluma puķkāposts, notīrīts un sasmalcināts vienāda izmēra ziediņos
1 ēdamkarote eļļas (piemēram: olīvu, avokado, kokosriekstu...)
½ tējkarotes garam masala garšvielu
šķipsniņa sāls
Lai pagatavotu mērci:
1 ēdamkarote eļļas
1 rupji sagriezts sīpols
4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
neliels gabaliņš ingvera, sasmalcināts
½ tējkarotes malta koriandra
½ tējkarotes maltas ķimenes
1 tējkarote garam masala garšvielas
1 tējkarote karija garšvielu
½ tējkarotes maltas kurkumas
1 bundža (400 g) sasmalcinātu tomātu
½ tējkarotes sāls
70 g Indijas riekstu
230-300 ml augu piena
1 kārba (400g) aunazirņu, ielieciet caurdurī un noskalojiet zem tekoša ūdens (izvēles sastāvdaļa; varat to izlaist)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Cepamo paplāti izklāj ar cepampapīru un vienmērīgi izklāj ziedkāpostu ziediņus.
3. Apslaka ar olīveļļu, garam masala garšvielām un sāli un cep apmēram 25-30 minūtes (vai kamēr ziediņi ir mīksti).
4. Pa to laiku pagatavo mērci. Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns.
5. Pievienojiet olīveļļu, sīpolus, ķiplokus un apcepiet, līdz tie ir nedaudz brūni. Pusceļā pievienojiet ingveru.
6. Pievieno visas garšvielas (koriandrs, ķimenes, garam masala, karijs, kurkuma) un apcep vēl 30 sekundes (līdz izplatās garšvielu aromāts).
7. Pievienojiet sasmalcinātus tomātus un sāli. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes, līdz maisījums sabiezē.
8. Pārlej maisījumu blenderī, pievieno Indijas riekstus un augu pienu un sablendē līdz viendabīgai masai.
9. Ja vēlaties plānāku mērci, pievienojiet vairāk piena.
10. Nogaršo un, ja nepieciešams, papildus garšo ar sāli un garšvielām.
11. Ielejiet mērci atpakaļ pannā. Pievienojiet apceptos ziedkāpostus un aunazirņus (ja izmantojat).
12. Mēs iesakām pasniegt ar brūnajiem rīsiem vai Indijas naan maizi.
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties