Sastāvdaļas:
3 glāzes vārītu rīsu (piemēram, kokosriekstu rīsu)
2 kārbas ar aunazirņiem, ieliek caurdurī un noskalo zem tekoša ūdens
1 ēdamkarote neitrālas eļļas, piemēram, augu vai avokado eļļas
Sasmalcinātas sīpolu lapas (pēc izvēles)
2 tējkarotes garam masala garšvielu
1 tējkarote maltas ķimenes
1/2 tējkarotes maltas kurkumas
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
1 ½ ēdamkarotes tomātu pastas
1½ glāzes smalki sagrieztu gurķu
1 ½ glāzes smalki sagrieztu sarkano papriku
Sezama mērcei:
3 ēdamkarotes majonēzes (vai vegāniskās majonēzes)
1½ tējkarotes Dižonas sinepju
1½ tējkarotes grauzdētas sezama sēklu eļļas
2 tējkarotes rīsu etiķa
2-3 pilieni karstas mērces
Šķipsniņa sāls
Ražošana:
1. Aunazirņu salātu gatavošana:
1.1. Sildiet eļļu platā pannā uz vidēji augstas uguns. Iemaisa sīpolu lapas, garšvielas un tomātu pastu. Pagatavojiet vienu minūti, maisot garšvielas.
1.2. Pievienojiet aunazirņus un 1/3 tase ūdens. Vāra, līdz aunazirņi ir izkarsēti un mērce sāk pielipt aunazirņiem. Garšojiet ar sāli pēc garšas. Salātu gatavošanas laikā noliek malā.
1.3. Salātiem sajauc gurķi, piparus un šķipsniņu sāls.
1.4. Ja nepieciešams, uzsildiet rīsus.
2. Sezama mērces pagatavošana:
2.1. Iepriekš minētās mērces sastāvdaļas labi samaisa. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli, karstu mērci vai etiķi.
3. Salātu pasniegšana bļodiņās:
3.1. Salātus iesakām pasniegt šādi: platas bļodas apakšā izklājiet rīsus, bet virsū lieciet sagatavotos aunazirņu un gurķu salātus. Pārlej ar sezama mērci. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: inspiredtaste.net
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties