Šis ēdiens– īsts gardums ne tikai veģetāriešiem. Apcepts saldā piena siers, izmērcējies pikantās garšvielās un svaigās sūkalās, iegūst neatkārtojamu garšu. Kartupeļi, pirms sautējot, tiek apcepti "gī" sviestā, saglabā savu garšu katrā gabaliņā. Cepti baklažāni ienes svaigu piegāršu. Baklažānus nepārcepjiet - tiem ir jābūt mīkstiem, taču ne pārāk.
Jums vajadzēs:
400 g nomizotu un nomazgātu kartupeļu;
400 g baklažānu (ap 1,5 baklažāna);
300 g saldā piena siera – sieta „panīra„, izgatavota no 2 l piena.
1,5 karotītes kumīna;
puses sarkanas asās paprikas, ar iztīrītām sēkliņām un smalki sakapātas;
½ karotītes smaržīgās ferulas (asafetīdas);
½ kurkumas;
500 ml sūkalu, kas palika pāri pēc "panīra„ pagatavošanas;
½ maltā koriandra;
1,5 karotītes sāls;
3-4 karotes "gī" sviesta kartupeļu, siera un baklažānu apcepšanai.
Pagatavošana:
Baklažādus nomazgājiet. Kartupeļus, „panīru“ un baklažānus sagrieziet 2-2,5 cm izmēra kubiņos. Baklažānu kubiņus apbārstiet ar sāli -tā dēļ baklažāni zaudēs savu rūgtumu. Dziļā nelielā pannā izkausējiet un uzkārsējiet sviestu "gī".Kad sviests uzkarsīs (sāks iztvaikot), ielieciet sagrieztus kartupeļus. Cepiet apmēram 8-10 minūtes. Ar caurduri izņemiet kartupeļus. Tauku pārpalikums iztecēs katlā, un to varēsiet izmantot sautējuma garšvielu apcepšanai. Kartupeļus salieciet trauciņā un atlieciet malā. Tajos pašos taukos, kas ir palikuši pannā, salieciet "panīra" kubiņus. Cepiet pāris minūtes, kamēr skaisti apcepsies. Ar caurduri izņemiet sieru un atstājiet, lai notek tauki. Siera kubiņus ielieciet citā bļodiņā un atlieciet malā.
Baklažānus kārtīgi nomazgājiet zem spēcīgas ūdens strūklas, lai nomazgātu sāli. Nosausiniet ar tīru virtuves dvieli. Salieciet tajos pašos taukos, kuros cepāt kartupeļus un sieru. Cepiet baklažānus, kamēr tie apcepsies un paliks mīksti. Uzkarsējiet katlu ar sviestu, kas palika pāri kartupeļiem un siera. Kad tauki uzkarsīs, saberiet kumīnu, asadetīdu, aso papriku un kurkulu. Apcepiet pāris sekundes. Ielejiet sūkalas, ieberiet sāli un koriandru. Palieliniet uguni un uzvāriet. Ielietiet kartupeļus, "panīru" un baklažānus, un, uzmanīgi, lai nesasmalcinātu baklažānus, samaisiet.Uzlieciet vāku un sautējiet 20 minūtes. Pasniedziet šo krāsaino un sulīgo ēdienu ar kraukšķīgiem salātiem, rīsiem vai plakano indiešu maizi.
Daudzums: 4-5 porcijas.
Labu apetīti!
Recepte: balarama.lt