Sastāvdaļas:
450 g liesas maltas gaļas, piemēram, liellopa, tītara, vistas vai cūkgaļas
1 tējkarote olīveļļas
1 mazs sīpols, sasmalcināts
2 ēdamkarotes meksikāņu tako garšvielu
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 kārba tomātu
1 bundža sasmalcinātu zaļo čili
2 kārbas pupiņu pēc jūsu izvēles (piemēram, melnās pupiņas, pinto pupiņas vai sarkanās pupiņas)
1 glāze saldētas kukurūzas
3 glāzes (709 ml) vistas vai dārzeņu buljona
2-3 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu (pēc izvēles)
Sāls un kajēnas pipari vai asā mērce (pēc garšas)
Ieteicamie piedevas: avokado (vai gvakamole), kubiņos sagriezti tomāti, rīvēts vai drupināts siers, sasmalcinātas salātu vai kāpostu lapas, sagrieztas jalapeño (chalapa pipari), skābs krējums, tortiljas čipsi.
Ražošana:
1. Lielā katlā uz vidēji augstas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet malto gaļu un vāriet, līdz tā kļūst brūna (apmēram 5 minūtes). Gatavošanas laikā gaļu "drupina" ar koka karoti.
2. Pārvietojiet gaļu uz sāniem. Pievienojiet sīpolus un maisot sautējiet, līdz tie ir mīksti (apmēram 5 minūtes).
3. Iemaisa ķiplokus un Taco garšvielas un vāra līdz smaržo (apmēram 1 minūti).
4. Pievienojiet tomātus (kopā ar to sulu), konservētus asos piparus, pupiņas, kukurūzu un buljonu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes. Kamēr zupa vārās, ar koka karoti samīca tomātus; iemaisa dilles.
5. Nogaršo, pārkaisa ar sāli un kajēnas pipariem vai aso mērci. Pasniedziet ar piedevām pēc jūsu izvēles. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: inspiredtaste.net
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties