Meksikāņu taco zupa

    Sastāvdaļas:


    450 g liesas maltas gaļas, piemēram, liellopa, tītara, vistas vai cūkgaļas
    1 tējkarote olīveļļas
    1 mazs sīpols, sasmalcināts
    2 ēdamkarotes meksikāņu tako garšvielu
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 kārba tomātu
    1 bundža sasmalcinātu zaļo čili
    2 kārbas pupiņu pēc jūsu izvēles (piemēram, melnās pupiņas, pinto pupiņas vai sarkanās pupiņas)
    1 glāze saldētas kukurūzas
    3 glāzes (709 ml) vistas vai dārzeņu buljona
    2-3 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu (pēc izvēles)
    Sāls un kajēnas pipari vai asā mērce (pēc garšas)

    Ieteicamie piedevas: avokado (vai gvakamole), kubiņos sagriezti tomāti, rīvēts vai drupināts siers, sasmalcinātas salātu vai kāpostu lapas, sagrieztas jalapeño (chalapa pipari), skābs krējums, tortiljas čipsi.

    Ražošana:


    1. Lielā katlā uz vidēji augstas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet malto gaļu un vāriet, līdz tā kļūst brūna (apmēram 5 minūtes). Gatavošanas laikā gaļu "drupina" ar koka karoti.
    2. Pārvietojiet gaļu uz sāniem. Pievienojiet sīpolus un maisot sautējiet, līdz tie ir mīksti (apmēram 5 minūtes).
    3. Iemaisa ķiplokus un Taco garšvielas un vāra līdz smaržo (apmēram 1 minūti).
    4. Pievienojiet tomātus (kopā ar to sulu), konservētus asos piparus, pupiņas, kukurūzu un buljonu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes. Kamēr zupa vārās, ar koka karoti samīca tomātus; iemaisa dilles.
    5. Nogaršo, pārkaisa ar sāli un kajēnas pipariem vai aso mērci. Pasniedziet ar piedevām pēc jūsu izvēles. Garšīgi!


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: inspiredtaste.net

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties