Sastāvdaļas:
200 g gatavu tomātu, sagrieztu kumosa lieluma gabaliņos vai šķēlēs
200 g sasmalcināta gurķa
1/2 maza sarkanā sīpola, plānās šķēlēs
1 vidēja zaļā paprika, sagriezta (pēc izvēles)
3/4 glāzes Kalamata olīvu
3/4 tējkarotes žāvētu oregano
Sāls un svaigi malti melnie pipari
2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa (vai vairāk pēc garšas)
3 ēdamkarotes olīveļļas (vai vairāk pēc garšas)
100 g fetas siera, sagriezts lielos gabaliņos
Ražošana:
1. Sagrieztos sīpolus liek bļodā, kas piepildīta ar aukstu ūdeni. Ļaujiet nostāvēties 10 minūtes, noteciniet ūdeni, nomazgājiet sīpolus. Šī darbība nav obligāta, taču tā mīkstina sīpolu garšu.
2. Lielā salātu bļodā sajauciet sasmalcinātus tomātus, gurķi, sarkano sīpolu, papriku, olīvas, oregano, 1/4 tējkarotes smalkas jūras sāls un daudz svaigi maltu melno piparu. Labi samaisa, pēc tam noliek malā uz piecām minūtēm.
3. Salātus vēlreiz samaisa un apslaka ar sarkanvīna etiķi un olīveļļu.
4. Pievieno fetas sieru un pārkaisa ar oregano. Garšīgi!
Iznākums: 3 porcijas
Recepte: inspiredtaste.net
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties