Indijas rīsi ar vistu

    Sastāvdaļas:

    300 g basmati rīsu

    25 g sviesta

    1 liels sīpols, smalki sagriezts

    1 lauru lapa

    3 kardamona pākstis

    neliela kanēļa standziņa

    1 tējkarote kurkuma

    4 vistas krūtiņas bez ādas, sagrieztas lielos gabaliņos

    4 ēdamkarotes karija pastas

    85 g rozīņu

    850 ml vistas buljona

    30 g koriandra

    Ražošana:

    1. Izmērcē 300g basmati rīsus siltā ūdenī, pēc tam noskalo aukstā ūdenī (līdz ūdens kļūst dzidrs).

    2. Pannā uzkarsē 25 g sviesta un 10 minūtes apcep vienu smalki sagrieztu lielu sīpolu ar 1 lauru lapu, 3 kardamona pākstīm un 1 mazu kanēļa standziņu.

    3. Pievienojiet 1 tējkaroti kurkumas, pēc tam pievienojiet 4 vistas krūtiņas (sagrieztas lielos gabalos) un 4 ēdamkarotes karija pastas. Vāra līdz smaržīgai.

    4. Pannā sajauc rīsus ar 85 g rozīņu, tad ielej 850 ml vistas buljona.

    5. Cieši pārklāj pannu ar vāku un uzvāra. Pēc tam samaziniet uguni līdz minimumam un vāriet rīsus vēl apmēram 5 minūtes.

    6. Izslēdziet uguni un ļaujiet tai nostāvēties 10 minūtes. Labi samaisiet un pievienojiet nedaudz sasmalcinātu koriandru. Pirms pasniegšanas pārkaisa nedaudz vairāk koriandra lapu un 2 ēdamkarotes grauzdētu mandeļu. Garšīgi!

    Iznākums: 4 porcijas

    Recepte: bbcgoodfood.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties