Sastāvdaļas:
300 g basmati rīsu
25 g sviesta
1 liels sīpols, smalki sagriezts
1 lauru lapa
3 kardamona pākstis
neliela kanēļa standziņa
1 tējkarote kurkuma
4 vistas krūtiņas bez ādas, sagrieztas lielos gabaliņos
4 ēdamkarotes karija pastas
85 g rozīņu
850 ml vistas buljona
30 g koriandra
Ražošana:
1. Izmērcē 300g basmati rīsus siltā ūdenī, pēc tam noskalo aukstā ūdenī (līdz ūdens kļūst dzidrs).
2. Pannā uzkarsē 25 g sviesta un 10 minūtes apcep vienu smalki sagrieztu lielu sīpolu ar 1 lauru lapu, 3 kardamona pākstīm un 1 mazu kanēļa standziņu.
3. Pievienojiet 1 tējkaroti kurkumas, pēc tam pievienojiet 4 vistas krūtiņas (sagrieztas lielos gabalos) un 4 ēdamkarotes karija pastas. Vāra līdz smaržīgai.
4. Pannā sajauc rīsus ar 85 g rozīņu, tad ielej 850 ml vistas buljona.
5. Cieši pārklāj pannu ar vāku un uzvāra. Pēc tam samaziniet uguni līdz minimumam un vāriet rīsus vēl apmēram 5 minūtes.
6. Izslēdziet uguni un ļaujiet tai nostāvēties 10 minūtes. Labi samaisiet un pievienojiet nedaudz sasmalcinātu koriandru. Pirms pasniegšanas pārkaisa nedaudz vairāk koriandra lapu un 2 ēdamkarotes grauzdētu mandeļu. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: bbcgoodfood.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties