Biešu humuss

    Bietes šim humusam piešķir spilgti rozā krāsu.

    Tātad šī krāsainā uzkoda paspilgtinās pat drūmāko ziemas dienu!

    Sastāvdaļas:

    1 vidēja vai 2 mazas bietes

    2 ķiploka daiviņas

    1½ glāzes vārītu aunazirņu, ieliek caurdurī un noskalo zem tekoša ūdens

    2 ēdamkarotes tahini (sezama pastas)

    2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas

    2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas

    2-3 ēdamkarotes silta ūdens

    ½ tējkarotes katras ķimenes un koriandra (pēc izvēles)

    Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

    Mēs iesakām pasniegt ar:

    1 maza franču bagete, sagriezta un grauzdēta

    Redīsi, pārgriezti uz pusēm (vai citi dārzeņi)

    1 tējkarote sezama sēklu

    1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu

    1 ēdamkarote priežu riekstu


    Ražošana:

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Bietes apslaka ar olīveļļu un kopā ar ķiplokiem ietin folijā. Liek uz cepešpannas un cep 30-40 minūtes vai līdz bietes ir mīkstas.

    2. Kad biete ir pietiekami atdzisusi, zem tekoša ūdens nomizo no tās mizu. Sasmalciniet bieti un ielieciet to blenderī. Pievieno arī apceptos ķiplokus, aunazirņus, tahini (sezama pastu), olīveļļu, citrona sulu, ūdeni un samīca viendabīgā masā. Pievienojiet ķimenes un koriandru (pēc izvēles). Glabājiet humusu aukstu, līdz tas ir gatavs lietošanai.

    3. Bagete smērē ar humusu un pārkaisa ar sezama sēklām, priežu riekstiem, pētersīļiem vai pasniedz ar dārzeņiem. Garšīgi!

    Iznākums: 1½ glāzes humusa

    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties