Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 sarkanais sīpols, sasmalcināts
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 liels (vai 2 mazi) saldie kartupeļi, sagriezti kubiņos
110 g sarkano lēcu
345 ml dārzeņu buljona
1 tējkarote dzeltenā karija pulvera
½ tējkarotes malta koriandra
½ tējkarotes maltas ķimenes
½ tējkarotes garam masala garšvielu
1 bundža sasmalcinātu tomātu
1 kārba kokosriekstu piena
Ražošana:
1. Lielā katlā uz vidējas uguns uzkarsē nedaudz olīveļļas.
2. Pievienojiet sīpolu un ķiplokus un apcepiet, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
3. Labi nomazgājiet lēcas (iesakām izmantot sietiņu).
4. Pievienojiet saldo kartupeļu kubiņus, lēcas, dārzeņu buljonu, garšvielas, sasmalcinātus tomātus un šķipsniņu sāls.
5. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini uguni un vāra uz lēnas uguns apmēram 10-12 minūtes, pārklājot ar vāku.
6. Pēc tam ielej kokosriekstu pienu un vāra uz lēnas uguns bez vāka vēl 10 minūtes. Varat arī pievienot papildu dārzeņus, piemēram, spinātu lapas, lapu kāpostu (kāposti) vai olīvas (pēc izvēles).
7. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
8. Pasniedziet ar izvēlētiem piedevām (piemēram, rīsiem, nāna maizi) un spiestu svaigas laima sulas. Mēs iesakām arī pa virsu uzkaisīt nedaudz sasmalcinātu Indijas riekstu. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties