Dārzeņi zirņu miltu mīklā („Pakoras“)
Lieliska izvēle vieglām un sātīgām pusdienām!
Jums vajadzēs:
0,5 kg zirņu miltu;
0,5 kg baltu kviešu miltu;
puses vidējā izmēra cukini;
neliels kāposts (var izmantot ķirbjus, burkānus, ziedkāpostus, vārītus kartupeļus, papriku);
1 karotītes čili piparu, 1 karotītes maltu melno piparu (der arī garam masala);
karotes asafetīdas;
50 g melnsēklītes;
karotītes sodas;
karotītes citronskābes;
karotes sāls;
apmēram litra ūdens;
1 litra gī sviesta.
Pagatavošana:
Miltos saberam garšvielas un sāli, samaisām. Ūdenī izšķīdiniet citronskābi un ieberiet sodu, samaisām, lai saputotu. Maisījumu samaisiet ar pagatavotiem miltiem. Vajadzētu sanākt krējuma biezuma mīklai. Dārzeņus sagriežam apmēram 1 cm kubiņos (cietus dārzeņus sarīvējam ar dārzeņu rīvi un apvāram) un saliekam mīklā. Uzkarsējam taukus. Ņemam pa vienu mīklas karoti un vāram karstos taukos 3-4 minūtes, kamēr apcepsies. Ļoti garšīgi ar svaigu tomātu, gurķu salātiem un tomātu mērci.
Labu apetīti!