Šī bezglutēna vegāniskā sildošā zupa ir lieliska izvēle aukstajai sezonai!
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 sīpols, smalki sagriezts
3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
1 selerijas kāts, ļoti smalki sagriezts
1 asa paprika, sasmalcināta (izlaidiet, ja jums nepatīk pikanti)
1 tējkarote timiāna
½ tējkarotes maltas ķimenes
1 tējkarote malti sarkanie saldie pipari
1 tējkarote kūpinātu sarkano saldo piparu
½ sarkano piparu, sasmalcinātu un izsēklu
½ zaļie pipari, sasmalcināti un izsēti
690 ml dārzeņu buljona
2 kārbas (katra 400 g) sarkano pupiņu (vai citas pupiņas pēc jūsu izvēles)
½ tējkarotes sāls (atkarībā no tā, cik sāļš ir jūsu dārzeņu buljons)
1 bundža (225 g) cukurkukurūzas
svaigi garšaugi (koriandrs, pētersīļi) un melnie pipari
Ražošana:
1. Lielā katlā vai pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.
2. Pievienojiet sīpolu, ķiploku, seleriju un asos piparus (pēc izvēles). Cep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs un zeltaini brūnā krāsā.
3. Pievieno garšvielas (timiānu, saldās paprikas pulveri, kūpinātās paprikas pulveri, ķimenes) un apcep 30 sekundes.
4. Pievienojiet sasmalcinātu papriku, dārzeņu buljonu, pupiņas un šķipsniņu sāls.
5. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazini uguni un vāra uz lēnas uguns uz zemas uguns apmēram 15 minūtes vai līdz selerijas ir mīkstas.
6. Pārlejiet apmēram ¼ zupas maisījuma blenderī. Šajā maisījuma daļā vajadzētu būt pietiekami daudz šķidruma, lai masu efektīvi samaisītu.
7. Sasmalciniet biezeni līdz krēmīgai konsistencei, pēc tam pievienojiet šo maisījumu atpakaļ zupā.
8. Nogaršo un, ja nepieciešams, pārkaisa ar sāli un pipariem. Pēc tam pievienojiet cukurkukurūzu un labi samaisiet.
9. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles, piemēram, guakamolu (meksikāņu avokado garšu), jogurtu vai skābo krējumu, sieru, svaigiem garšaugiem. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties