Sastāvdaļas:
1 glāze kubiņos sagriezta riekstu skvoša
1 liela vai 2 vidējas ķiploka daiviņas
1½ glāzes vārītu aunazirņu, ieliek caurdurī un noskalo zem tekoša ūdens
¼ glāzes tahini (sezama pastas)
3 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
½ tējkarotes ķimenes
½ tējkarotes koriandra
½ tējkarotes kajēnas piparu (vai mazāk, ja jums nepatīk pikantums)
½ tējkarotes jūras sāls
¼ glāzes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
¼ glāzes ūdens (vai pēc vajadzības)
svaigi malti melnie pipari
Ieteicamie piederumi:
¼ glāzes granātābolu sēklu
¼ glāzes fetas siera
2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
lāsīte olīveļļas
pitas maize, krekeri un/vai dārzeņi
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepešpannu ar cepampapīru. Novietojiet sagrieztu skvošu uz cepešpannas un apslakiet ar olīveļļu un pāris šķipsniņām sāls un piparu. Aptiniet ķiploku daiviņas (ar olīveļļas un sāls šķipsniņu) folijā un novietojiet uz cepešpannas. Cep 20-25 minūtes vai līdz skvošs ir mīksts. Ļauj nedaudz atdzist.
2. Virtuves kombainā sasmalciniet grauzdētu sviesta ķirbi, grauzdētus ķiplokus, vārītus aunazirņus, tahini (sezama pastu), citronu sulu, ķimenes, koriandru, kajēnas piparus un jūras sāli.
3. Berzējot ielej olīveļļu. Pievienojiet tik daudz ūdens, cik nepieciešams, līdz humusa konsistence ir pareiza. Nogaršo un pārbaudi, vai nav jāpievieno vēl garšvielas.
4. Pārlejiet humusu bļodā un pasniedziet ar granātābolu sēklām, fetas sieru, pētersīļiem un olīveļļas lāsumu. Mēs iesakām arī pasniegt ar siltu pitas maizi, krekeriem un/vai sasmalcinātiem dārzeņiem. Garšīgi!
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties