Japāņu vistas gaļa ar rīsiem

    Ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi!

    Sastāvdaļas:


    25 g mandeļu skaidiņu

    1 tējkarote auksti spiestas rapšu eļļas

    2 vistas krūtiņas bez kauliem, bez ādas (apmēram 300 g)

    Laima šķēles

    Mērcei:

    2 tējkarotes auksti spiestas rapšu eļļas

    1 vidējs sīpols, rupji sagriezts

    2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas

    īkšķa lieluma ingvera gabaliņu, nomizotu un smalki sagrieztu

    2 tējkarotes karija garšvielu maisījuma

    1 zvaigžņu anīss

    ¼ tējkarotes maltas kurkumas

    1 ēdamkarote parasto pilngraudu miltu

    Rīsiem:

    100 g garengraudu brūnie rīsi

    2 sīpolu lapas, smalki sagrieztas

    Salātiem:

    1 vidējs burkāns, sagriezts garās strēmelēs

    ⅓ gurķu, sagrieztu garās strēmelēs

    1 mazs sarkanais asais pipars, smalki sagriezts

    ½ laima sula

    neliela sauja piparmētru lapiņu

    neliela sauja koriandra lapu

    Ražošana:

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Pagatavojiet brūnos rīsus lielā ūdens daudzumā (35 minūtes vai līdz tie ir mīksti).

    2. Sasmalciniet mandeles ar piestu vai virtuves kombainu un uzkaisiet tās uz šķīvja. Nelielu cepešpannu ieziež ar nedaudz eļļas. Vistas gaļu no abām pusēm pārziež ar atlikušo eļļu un apkaisa ar garšvielām. Tad apviļojiet vistu ar riekstiem un novietojiet uz cepešpannas. Cep 20 minūtes cepeškrāsnī, līdz tā ir brūna. Rupji sakapāt.

    3. Pa to laiku pagatavo mērci. Vidējā nepiedegošā pannā uzkarsējiet eļļu un pievienojiet sīpolus, ķiplokus un ingveru. Daļēji pārklājiet pannu un vāriet apmēram 8 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pēc 2 minūtēm noņemiet vāku.

    4. Iemaisa karija garšvielas, zvaigžņu anīsu, kurkumu un maltus melnos piparus. Maisot apcep vēl dažas sekundes. Pievienojiet miltus un labi samaisiet. Pannā vairākos posmos, nepārtraukti maisot, ielej 400 ml ūdens.

    5. Pagatavojiet mērci 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot (ja sāk putot, pārklājiet ar vāku). Noņemiet pannu no uguns un sablenderējiet mērci ar blenderi līdz gludai. Pagaršo ar garšvielām (pēc garšas).

    6. Kad rīsi ir gatavi un mīksti, pievieno lociņus un vāra vēl 1 minūti. Nolej lieko ūdeni un ļauj dažas minūtes nostāvēties (kamēr gatavo salātus). Sasmalcinātu burkānu un gurķi sajauc ar asajiem pipariem, laima sulu un zaļumiem.

    7. Sagriezto vistas gaļu sadala divos šķīvjos, pārlej ar mērci un pasniedz ar rīsiem, salātiem un laima šķēlītēm.

    Iznākums: 2 porcijas

    Recepte: bbcgoodfood.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties