Indijas naan maize (bez jogurta)

    Šajā indiešu naan maizes receptē netiek izmantoti nekādi piena produkti, tāpēc maize ir piemērota arī vegāniem.
    Viegli pagatavojams un lieliski sader ar sautējumiem, zupām, salātiem vai vienkārši kā uzkodu!


    Sastāvdaļas:

    Sausais raugs:
    1,5 tējkarotes sausā rauga
    50 ml silta (ne karsta) ūdens
    ½ tējkarotes cukura

    Naan maizei:
    255 g balto universālo miltu
    1 tējkarote sāls
    115 ml mandeļu piena (vai cita piena pēc jūsu izvēles)
    1 ēdamkarote olīveļļas (plus papildus maizes eļļošanai)

    Ķiploku eļļa (pēc izvēles):
    5 ķiploka daiviņas
    4 ēdamkarotes olīveļļas
    šķipsniņa sāls


    Ražošana:


    1. Mazā bļodiņā vai stikla slotiņā sajauc ūdeni, raugu un cukuru (līdz pilnībā izšķīdis). Atstāj nostāvēties apmēram 10 minūtes.
    2. Lielā bļodā sajauciet miltus un sāli.
    3. Pievienojiet aktivēto raugu, mandeļu pienu un olīveļļu.
    4. Sajauc ar lāpstiņu vai slotu. Labi mīciet mīklu ar rokām.
    5. Ja uzskatāt, ka nepieciešams vairāk šķidruma, pievienojiet vēl 1 ēdamkaroti mandeļu piena (ne vairāk).
    6. Bļodu pārklāj ar vāku vai virtuves dvieli un atstāj uz 30-60 minūtēm (istabas temperatūrā), līdz mīkla uzrūgst.
    7. Sadaliet mīklu 6 mazās vienāda izmēra bumbiņās.
    8. Katru bumbiņu (0,5 cm biezumā) izrullējiet uz miltiem nokaisītas virsmas.
    9. Uzkarsē pannu uz vidēji lielas uguns.
    10. Ievietojiet naan maizi karstā pannā un cepiet no vienas puses apmēram 2 minūtes, līdz mīklā ir redzami burbuļi.
    11. Apgrieziet un turpiniet gatavot no otras puses, līdz tā kļūst brūna.
    12. Pirms pasniegšanas apsmērē ar ķiploku eļļu (pēc izvēles).
    13. Ķiploku eļļas sagatavošana (pēc izvēles): sasmalciniet ķiplokus un pievienojiet to mazā bļodiņā kopā ar olīveļļu un šķipsniņu sāls. Kārtīgi samaisa.


    Iznākums: 6 naan maizes
    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties