Garšīgs, olbaltumvielām bagāts Indijas karijs ar sojas pupiņu biezpiena tofu.
Sastāvdaļas:
olīveļļa
340 g tofu
1 sīpols, smalki sagriezts
3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
1 tējkarote ķimenes pulvera
1 tējkarote koriandra pulvera
1 tējkarote garam masala garšvielu
2 tējkarotes karija pulvera
3 cm ingvera gabals, sasmalcināts
400 g kubiņos sagrieztu tomātu kārbā
55 ml dārzeņu buljona
115 ml kokosriekstu piena
Ražošana:
1. Nokāš un piespiež tofu sieru: Aptiniet sieru papīra dvielī un uzlieciet uz tā kādu atsvaru, piemēram, smagu pannu, vai vienkārši dažas reizes stingri piespiediet ar rokām (lai no siera noņemtu visu lieko šķidrumu).
2. Tofu sagriež kumosa lieluma kubiņos.
3. Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē nedaudz olīveļļas.
4. Pievienojiet tofu. Garšojiet ar šķipsniņu sāls un vāriet, līdz tofu ir viegli brūns un kraukšķīgs. Nepārtraukti maisiet un mēģiniet apcept tofu kubiņus no visām pusēm. Tad izņem tofu no pannas un noliek malā.
5. Tajā pašā pannā pievienojiet vēl nedaudz olīveļļas, pievienojiet sīpolu un ķiploku. Cep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
6. Pievienojiet garšvielas (ķimenes, kariju, garam masala, koriandru) un ingveru. Cep vēl 30 sekundes.
7. Pievienojiet kubiņos sagrieztus tomātus un šķipsniņu sāls. Vāra uz lēnas uguns bez vāka 8-10 minūtes.
8. Pārnes šo tomātu mērci blenderī. Pievienojiet dārzeņu buljonu un sakuliet līdz gludai. Pēc tam mērci ielej atpakaļ pannā.
9. Ielejiet kokosriekstu pienu un pievienojiet tofu. Pagatavojiet 5 minūtes. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli un garšvielas.
10. Mēs iesakām pasniegt ar rīsiem vai mājās gatavotu naan maizi. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties