Meksikāņu tako ar saldajiem kartupeļiem

    Sastāvdaļas:


    1 vidējs saldais kartupelis, kubiņos
    Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa (apsmērēšanai)
    1/2 tējkarotes maltu aso piparu
    4-6 tortiljas loksnes
    1 glāze melnās pupiņas, vārītas, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens
    Laima šķēles, pasniegšanai
    Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

    Avokado-jogurta mērcei:
    1/2 tase grieķu jogurta
    1 mazs avokado
    1/2 ķiploka daiviņa
    Viena laima sula
    Jūras sāls un svaigi melnie pipari

    Ieteicamie piederumi:
    1 mazs avokado, kubiņos
    2 sīpolu lapas, sasmalcinātas
    Sasmalcināts fetas siers
    Svaigs koriandrs


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izklāj lielu cepešpannu ar cepampapīru.
    2. Sajauc kubiņos sagrieztu saldo kartupeli ar olīveļļu, čili pulveri, sāli un pipariem. Izklāj uz cepešpannas un cep 20 minūtes (līdz zeltaini brūnai).
    3. Pagatavo avokado-jogurta mērci: mazā virtuves kombainā sasmalcina jogurtu, avokado, ķiplokus, laima sulu un dažas šķipsniņas sāls un piparu līdz viendabīgai masai. Ja nepieciešams, papildiniet ar sāli un garšvielām.
    4. Pievienojiet tortiljām savu sagatavoto mērci, ceptu saldo kartupeli, melnās pupiņas un piedevas pēc jūsu izvēles. Garšojiet ar sāli, pipariem un laima sulu.


    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties