Sastāvdaļas:
4 ēdamkarotes nesālīta sviesta
1 sīpols, sasmalcināts
½ tējkarotes jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
¼ glāzes universālo miltu
2 glāzes pilnpiena (vai nesaldināta mandeļu piena)
2 glāzes dārzeņu buljona
3 glāzes sasmalcinātu brokoļu ziediņu
1 liels burkāns, smalki sagriezts
½ tējkarotes Dižonas sinepju
200 g sasmalcināta Čedaras siera
Mājas maize grauzdiņa pasniegšanai (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Lielā katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno sīpolu, sāli un piparus. Vāra, maisot, 5 minūtes vai līdz mīksts. Iemaisa ķiplokus un sautē vēl minūti. Tad pievienojiet miltus un nepārtraukti maisiet 1-2 minūtes (vai līdz milti ir zeltaini). Lēnām ielej pienu. Nepārtraukti maisa.
2. Pārlej buljonu, brokoļus, burkānus, sinepes un samaisa. Pagatavojiet 15-20 minūtes vai līdz brokoļi ir mīksti.
3. Pievienojiet sieru vairākos posmos. Pēc katra soļa samaisiet, līdz viss siers ir izkusis un zupa iegūst krēmīgu konsistenci. Ja nepieciešams, papildiniet ar sāli un garšvielām. Mēs iesakām pasniegt kopā ar mājās gatavotu maizes grauzdiņiem. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties