Parasti humusa smērējumu gatavo no aunazirņiem, bet šoreiz aicinām izmēģināt lēcu humusu. Ļoti garšīgi ar dārzeņiem, naan vai pita maizi!
Sastāvdaļas:
1 glāze sarkano lēcu
¼ glāzes tahini (sezama pastas)
3 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
2 ķiploka daiviņas
½ tējkarotes rīvēta svaiga ingvera
½ tējkarotes ķimenes
¼ tējkarotes koriandra
¼ tējkarotes kurkuma
¼ tējkarotes kardamona
¼ tējkarotes sīpolu pulvera
¼ tējkarotes kajēnas piparu
½ tējkarotes jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
Ūdens (ja nepieciešams - pareizai konsistencei)
Ražošana:
1. Uzkarsē vidējā katlā ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno lēcas. Samaziniet siltumu līdz minimumam un vāriet uz lēnas uguns, uzliekot vāku, līdz mīksts (apmēram 15 minūtes).
2. Nolej lieko ūdeni un ļauj atdzist (10-15 minūtes). Pēc tam pārvieto blenderī kopā ar tahini, citronu sulu, kokosriekstu eļļu, ķiploku, ingveru, ķimenes, koriandru, kurkumu, kardamonu, sīpolu pulveri, kajēnu, sāli un maltiem melnajiem pipariem. Visu sablendē krēmīgā masā. Ja maisījums ir pārāk biezs, pievienojiet ūdeni (1 ēdamkarote vienā reizē), līdz iegūstat krēmīgu humusa konsistenci. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pirms pasniegšanas ļaujiet atdzist.
3. Mēs iesakām pasniegt ar naan maizi un/vai sasmalcinātiem dārzeņiem. Garšīgi!
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties