Sastāvdaļas:
Salātiem:
3 mazi saldie kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 tējkarotes ķimenes (sēklas)
sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
⅓ tase Indijas riekstu
1 iepakojums fetas siera, kubiņos
1 glāze svaigu spinātu
1 glāze mārrutku
3 ēdamkarotes sasmalcināta svaiga koriandra
Mērcei:
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
1 šķipsniņa baltā cukura
sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
2. Cepamajā traukā pievieno saldos kartupeļus, olīveļļu un ķimenes, pievieno sāli un piparus, visu samaisa. Indijas riekstus izklāj uz cepešpannas.
3. Cepiet saldos kartupeļus iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, līdz tie kļūst mīksti: 30-45 minūtes (pēc 20 minūtēm samaisiet).
4. Tajā pašā laikā Indijas riekstus apgrauzdē cepeškrāsnī 10-15 minūtes (līdz tie kļūst zeltaini brūni un izplatās aromāts). Sasmalciniet, kad tas ir atdzisis.
5. Tikmēr nelielā bļodiņā sakuļ eļļu, etiķi, cukuru, sāli un piparus (salātu mērcei).
6. Sadaliet fetas sieru, spinātus, maurlokus un koriandru vienādās daļās 3 šķīvjos. Pievienojiet vēl siltus saldos kartupeļus un Indijas riekstus. Pārlej ar sagatavoto salātu mērci un pasniedz. Garšīgi!
Iznākums: 3 porcijas
Recepte: allrecipes.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties