Cepti dārzeņi ar turku zirņiem un Tahini jogurta mērci

    Sastāvdaļas:

    Aunazirņiem un dārzeņiem:

    1 bundža aunazirņu, nomazgāti un nosusināti
    1 vidēja cukini, sagriezta gabaliņos
    1 liels sarkanais sīpols, sagriezts plānās sloksnēs
    1 liels sarkanais pipars, sagriezts plānās sloksnēs

    Sezama mērcei:

    ¼ glāzes sojas mērces
    2 ķiploka daiviņas, maltas vai sarīvētas
    2 karotes medus
    2 ēdamkarotes grauzdētas sezama eļļas
    1 ēdamkarote olīveļļas vai avokado eļļas
    2 ēdamkarotes rīsu etiķa
    1 ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
    ½ tējkarotes sarkano piparu pārslu

    Tahini-jogurta mērcei:

    1 kauss grieķu jogurts
    2 ēdamkarotes tahini (sezama pastas)
    1 ēdamkarote svaigi spiestas citronu sulas
    1 ķiploka daiviņa, sarīvēta
    Košera sāls, pēc garšas

    Piederumi:
    ½ glāzes svaigu sasmalcinātu garšaugu (cilantro, baziliks, piparmētra)
    1 ēdamkarote grauzdētu sezama sēklu
    Silta grauzdēta pitas maize


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Cepamo formu ieziež ar eļļu; pievieno aunazirņus un dārzeņus. Nolikt malā.
    2. Pagatavo sezama mērci: bļodā sajauc sojas mērci, ķiplokus, medu, grauzdēto sezama eļļu, olīveļļu, rīsu etiķi, ingveru un sarkano piparu pārslas.
    3. Ar mērci pārlej dārzeņus un aunazirņus un samaisa. Cep cepeškrāsnī 35-45 minūtes (ik pēc 15 minūtēm dārzeņus apmaisot), līdz cukini un paprika ir pilnībā mīksti.
    4. Pagatavo tahini-jogurta mērci: bļodā lej jogurtu, tahini (sezama pastu), citrona sulu un rīvētu ķiploku. Kārtīgi samaisa. Pievieno sāli (pēc garšas) un vēlreiz samaisa. Uzglabājiet mērci ledusskapī līdz gatavībai lietošanai (šo mērci var pagatavot 1-2 dienas iepriekš).
    5. Ceptos dārzeņus iesakām pasniegt šādi: uz liela šķīvja smērē tahini-jogurta mērci, tad pievieno visus dārzeņus un aunazirņus (ieskaitot visu cepamajā traukā esošo gatavošanas šķidrumu). Pa virsu uzkaisa svaigus garšaugus un grauzdētas sezama sēklas. Pasniedz ar siltiem grauzdiņiem. Garšīgi!
    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: ambitiouskitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties