Sastāvdaļas:
Aunazirņiem un dārzeņiem:
1 bundža aunazirņu, nomazgāti un nosusināti
1 vidēja cukini, sagriezta gabaliņos
1 liels sarkanais sīpols, sagriezts plānās sloksnēs
1 liels sarkanais pipars, sagriezts plānās sloksnēs
Sezama mērcei:
¼ glāzes sojas mērces
2 ķiploka daiviņas, maltas vai sarīvētas
2 karotes medus
2 ēdamkarotes grauzdētas sezama eļļas
1 ēdamkarote olīveļļas vai avokado eļļas
2 ēdamkarotes rīsu etiķa
1 ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
½ tējkarotes sarkano piparu pārslu
Tahini-jogurta mērcei:
1 kauss grieķu jogurts
2 ēdamkarotes tahini (sezama pastas)
1 ēdamkarote svaigi spiestas citronu sulas
1 ķiploka daiviņa, sarīvēta
Košera sāls, pēc garšas
Piederumi:
½ glāzes svaigu sasmalcinātu garšaugu (cilantro, baziliks, piparmētra)
1 ēdamkarote grauzdētu sezama sēklu
Silta grauzdēta pitas maize
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Cepamo formu ieziež ar eļļu; pievieno aunazirņus un dārzeņus. Nolikt malā.
2. Pagatavo sezama mērci: bļodā sajauc sojas mērci, ķiplokus, medu, grauzdēto sezama eļļu, olīveļļu, rīsu etiķi, ingveru un sarkano piparu pārslas.
3. Ar mērci pārlej dārzeņus un aunazirņus un samaisa. Cep cepeškrāsnī 35-45 minūtes (ik pēc 15 minūtēm dārzeņus apmaisot), līdz cukini un paprika ir pilnībā mīksti.
4. Pagatavo tahini-jogurta mērci: bļodā lej jogurtu, tahini (sezama pastu), citrona sulu un rīvētu ķiploku. Kārtīgi samaisa. Pievieno sāli (pēc garšas) un vēlreiz samaisa. Uzglabājiet mērci ledusskapī līdz gatavībai lietošanai (šo mērci var pagatavot 1-2 dienas iepriekš).
5. Ceptos dārzeņus iesakām pasniegt šādi: uz liela šķīvja smērē tahini-jogurta mērci, tad pievieno visus dārzeņus un aunazirņus (ieskaitot visu cepamajā traukā esošo gatavošanas šķidrumu). Pa virsu uzkaisa svaigus garšaugus un grauzdētas sezama sēklas. Pasniedz ar siltiem grauzdiņiem. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: ambitiouskitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties