Vegānu ķirbju un lēcu zupa

    Sastāvdaļas:


    ½ ēdamkarotes olīveļļas
    1 sīpols, sasmalcināts
    1 liels burkāns, sagriezts
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    ½ ēdamkarote svaiga rīvēta ingvera
    1 ēdamkarote maiga dzeltenā karija pulvera
    Pēc izvēles: ¼ tējkarotes kajēnas (ja vēlaties)
    3 glāzes ūdens vai veģetārā buljona
    1 glāze zaļo vai brūno lēcu, noplūktas un noskalotas
    1 kārba kokosriekstu piena
    1 bundža ķirbju biezeņa (apmēram 400 g)
    ½ tējkarotes sāls
    Svaigi malti melnie pipari

    Ieteicamie piederumi:
    Sasmalcināts koriandrs
    Grieķu jogurts
    Salsas mērce
    Pita vai naan maize


    Ražošana:


    1. Lielā katliņā pievieno olīveļļu un karsē uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet sīpolus, burkānus un ķiplokus. Cep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs (apmēram 3-5 minūtes). Samaziniet siltumu un pievienojiet ingveru, karija pulveri un kajēnu. Maisiet 30 sekundes.
    2. Tad iemaisa ūdeni/buljonu, kokosriekstu pienu, lēcas un ķirbju biezeni. Varat rezervēt 2 ēdamkarotes kokosriekstu piena, lai vēlāk pārlietu zupu. Garšojiet ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
    3. Uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazini uguni un vāra uz vidējas uguns 30 minūtes (vai līdz lēcas ir mīkstas). Zupai vajadzētu sabiezēt, bet, ja tā kļūst pārāk bieza, pievienojiet vēl vienu pusi vai pilnu tasi ūdens vai buljona. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un garšvielas.
    4. Pasniedziet zupu vēl siltu un apslakiet ar atlikušo kokosriekstu pienu. Ieteicams pasniegt ar cilantro, grieķu jogurtu, salsas mērci un pitas vai nāna maizi.


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: ambitiouskitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties