Sastāvdaļas:
½ ēdamkarotes olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
1 liels burkāns, sagriezts
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
½ ēdamkarote svaiga rīvēta ingvera
1 ēdamkarote maiga dzeltenā karija pulvera
Pēc izvēles: ¼ tējkarotes kajēnas (ja vēlaties)
3 glāzes ūdens vai veģetārā buljona
1 glāze zaļo vai brūno lēcu, noplūktas un noskalotas
1 kārba kokosriekstu piena
1 bundža ķirbju biezeņa (apmēram 400 g)
½ tējkarotes sāls
Svaigi malti melnie pipari
Ieteicamie piederumi:
Sasmalcināts koriandrs
Grieķu jogurts
Salsas mērce
Pita vai naan maize
Ražošana:
1. Lielā katliņā pievieno olīveļļu un karsē uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet sīpolus, burkānus un ķiplokus. Cep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs (apmēram 3-5 minūtes). Samaziniet siltumu un pievienojiet ingveru, karija pulveri un kajēnu. Maisiet 30 sekundes.
2. Tad iemaisa ūdeni/buljonu, kokosriekstu pienu, lēcas un ķirbju biezeni. Varat rezervēt 2 ēdamkarotes kokosriekstu piena, lai vēlāk pārlietu zupu. Garšojiet ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
3. Uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazini uguni un vāra uz vidējas uguns 30 minūtes (vai līdz lēcas ir mīkstas). Zupai vajadzētu sabiezēt, bet, ja tā kļūst pārāk bieza, pievienojiet vēl vienu pusi vai pilnu tasi ūdens vai buljona. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un garšvielas.
4. Pasniedziet zupu vēl siltu un apslakiet ar atlikušo kokosriekstu pienu. Ieteicams pasniegt ar cilantro, grieķu jogurtu, salsas mērci un pitas vai nāna maizi.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: ambitiouskitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties