Banānu maizes braunijs

    105

    Šis ir gards deserts ar banānu maizes garšu, kura tekstūra ļoti atgādina mutē kūstošu šokolādes brauniju.


    Sastāvdaļas:


    1 ¾ glāzes universālu miltu
    1 tējkarote cepamā pulvera
    1 tējkarote cepamā soda
    1 tējkarote košera sāls
    60 g tumšās šokolādes, sagrieztas gabaliņos
    1 glāze baltā cukura
    1/2 tase nesālīta sviesta (istabas temperatūra)
    1 liela ola
    2 ļoti nogatavojušies banāni, biezeni (apmēram 1 glāze)
    1/4 tējkarotes vaniļas ekstrakta
    1/2 tase sasmalcinātu valriekstu
    1/2 tase šokolādes skaidiņas

    Papildus:
    12 banānu šķēles (pēc izvēles)

    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ar sviestu bagātīgi ieziež kvadrātveida cepamo formu (var izklāt ar cepampapīru).
    2. Bļodā sakuļ miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli; nolikt malā.
    3. Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī (ar 15 sekunžu intervālu, pēc katra intervāla apmaisot; kopā 1-3 minūtes).
    4. Lielā bļodā ar elektrisko mikseri (mikeri) saputo sviestu un cukuru līdz gaisīgai masai. Iecilā olu, pievieno vaniļu un banānu biezenī un sakuļ līdz viendabīgai masai. Pievieno šokolādi un sakuļ līdz gludai.
    5. Ar lāpstiņu iemaisa valriekstus un šokolādes skaidiņas, tad iemaisa arī miltus (līdz milti pazūd). Mīklu pārliek sagatavotajā cepamtraukā un vienmērīgi izklāj. Virsū vienmērīgi kārto banāna šķēles.
    6. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz sacepusies līdz vēlamajai tekstūrai (pārbaudi, ievietojot zobu bakstāmo - izvelkot tai jābūt gandrīz sausai, tikai nedaudz slapjas mīklas pašā galā). Ja vēlaties maigu braunija tekstūru, nepārcepiet.
    7. Ļauj "brūnijam" atdzist cepamajā traukā. Nosedziet, atdzesējiet līdz atdzesēšanai (apmēram 1 stundu). Pasniedz atdzesētu. Garšīgi!

    Recepte: allrecipes.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties