Sastāvdaļas:
¼ glāzes olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
2 burkāni, sagriezti kubiņos
2 selerijas kāti, sasmalcināti
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 lauru lapa
1 tējkarote žāvēta oregano
1 tējkarote žāvēta bazilika
2 glāzes lēcu
8 glāzes ūdens
1 kārba sasmalcinātu tomātu
½ glāzes spinātu, mazgāti un plānās šķēlēs
2 ēdamkarotes etiķa
sāls (pēc garšas)
malti melnie pipari (pēc garšas)
Ražošana:
1. Lielā katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet sīpolus, burkānus un seleriju; vāra, maisot, līdz sīpols kļūst mīksts (3-5 minūtes).
2. Iemaisa ķiplokus, lauru lapu, oregano un baziliku; vāra vēl 2 minūtes.
3. Iemaisa lēcas, pievieno ūdeni un tomātus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns, līdz lēcas ir mīkstas (vismaz 1 stundu).
4. Pirms zupas pasniegšanas iemaisa spinātus un karsē, līdz spināti ir silti un mīksti.
5. Iemaisa etiķi un pievieno sāli un piparus. Nogaršo un pārbaudi, vai nav garšvielu.
6. Zupu iesakām pasniegt karstu ar kukurūzas maizi. Garšīgi!
Iznākums: 8 porcijas
Recepte: allrecipes.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties