Vīģu, valriekstu un rozmarīna krekeri

    Izmēģiniet šos bezglutēna vegānu krekerus!


    Sastāvdaļas:


    3 kaltētas vīģes, smalki sagrieztas
    1 glāze valriekstu (100 grami)
    1/2 tase saulespuķu sēklas (60 grami)
    1/2 tase Bolīvijas baložu (kynva) miltu (60 grami)
    1/2 ēdamkarotes sasmalcināta svaiga rozmarīna
    1/2 tējkarotes jūras sāls
    1 ēdamkarote maltu linsēklu + 3 ēdamkarotes ūdens
    1 ēdamkarote olīveļļas


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
    2. Sagatavojiet 1 cepešpannu.
    3. Sajauc maltās linsēklas ar ūdeni un noliek malā, lai sabiezē.
    4. Valriekstus un saulespuķes (var arī atsevišķi, ne obligāti kopā) liek virtuves kombainā vai blenderī un sasmalcina. Ielej bļodā.
    5. Pievienojiet Bolīvijas baložu miltus, rozmarīnu un jūras sāli. Kārtīgi sakuļ.
    6. Iemaisa olīveļļu, tad linsēklu masu.
    7. Sajauc mīklā. Ja nepieciešams, pa tējkarotei pievieno papildus ūdeni; iemaisa sasmalcinātās vīģes. Mīklai vajadzētu izskatīties nedaudz mitrai un eļļainai.
    8. No mīklas veido bumbiņu un liek uz cepamā papīra. Izmantojot rullīti, mīklu izrullē aplī (apmēram puscentimetra biezumā). Esiet pacietīgi – vīģu dēļ mīkla plīsīs. Vienkārši veidojiet mīklu ar rokām un salabojiet plaisas.
    9. Ar picas griezēju sagriež mīklu 16 šķēlēs (it kā grieztu picu).
    10. Uzmanīgi pārliek uz cepešpannas ar cepampapīru.
    11. Cep 15-18 minūtes līdz zeltaini brūnai.
    12. Uzglabāt hermētiskā traukā līdz nedēļai. Garšīgi!
    Iznākums: 16 krekeri

    Recepte: nirvanacakery.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties