Tortiljas rullīši "Enchiladas" ar saldo kartupeli

    Enchiladas ir meksikāņu tortiljas rullīši. Aicinām izmēģināt veģetāro variantu ar saldajiem kartupeļiem un melnajām pupiņām!


    Sastāvdaļas:


    2 vidēji saldie kartupeļi, kubiņos
    1 ēdamkarote olīveļļas
    1/2 tējkarotes čili pulvera
    1 tējkarote ķimenes
    1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
    1/4 tējkarotes sāls
    1 bundža melno pupiņu, noskalota un nosusināta
    1/2 tase svaigas vai saldētas kukurūzas
    1 ½ glāzes rīvēta siera
    8 loksnes mīksto kukurūzas tortilju

    Mērcei:
    2 tējkarotes olīveļļas
    1 mazs sīpols, sasmalcināts
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    2 ½ ēdamkarotes čili pulvera
    1 tējkarote ķimenes
    1 tējkarote žāvēta oregano
    1/4 tējkarotes sāls
    1 bundža (400 g) tomātu mērces
    2 ēdamkarotes tomātu pastas
    1/2 tase ūdens (vai buljons pēc izvēles)
    1/2 tējkarotes ābolu sidra etiķa
    Sāls un pipari, pēc garšas

    Avokado krēmam:
    1/4 tase beztauku vienkārša grieķu jogurta
    1/2 nogatavojušos avokado
    1 laima (sula)
    1/4 tase koriandra
    1/8 tējkarotes sāls

    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izklājiet lielu cepešpannu ar cepampapīru. Pievienojiet kubiņos sagrieztus saldos kartupeļus un apslakiet ar olīveļļu. Virsū pievienojiet garšvielas un sāli, pēc tam samaisiet, lai kartupeļi vienmērīgi pārklātu ar olīveļļu un garšvielām. Cep 25-30 minūtes vai līdz saldie kartupeļi ir mīksti.
    2. Kamēr cepas saldie kartupeļi, pagatavo mērci: vidējā katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet sīpolus un ķiplokus un vāriet 5 minūtes (vai līdz sīpoli ir caurspīdīgi).
    3. Pievienojiet čili pulveri, ķimenes, oregano un sāli un maisiet 30 sekundes, lai garšvielas viegli apbrūninās. Iemaisa tomātu mērci, tomātu pastu, ūdeni un ābolu sidra etiķi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
    4. Samaziniet siltumu līdz minimumam un vāriet uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes, pēc tam noņemiet no karstuma. Ja nepieciešams, papildiniet ar sāli un pipariem.
    5. Ievietojiet ceptos saldos kartupeļus lielā bļodā un samaisiet ar melnajām pupiņām, kukurūzu un 1/4 tasi tikko pagatavotās mērces.
    6. Cepamtrauku pārklāj ar eļļu un pārlej ar 1/4 glāzi savas sagatavotās mērces; vienmērīgi sadalīt.
    7. Piepildi tortiljas loksni ar 1/3 glāzes saldo kartupeļu maisījuma, 1 ēdamkaroti rīvēta siera un 1 ēdamkaroti gatavās mērces. Tortilju sarullē un liek cepamajā traukā.
    8. Atkārtojiet tās pašas darbības ar katru tortilju. Novietojiet tos cieši kopā. Pārlej ar atlikušo mērci un tad sieru. Cep 20-25 minūtes.
    9. Kamēr enčiladas cepas, vari pagatavot avokado krēmu: blenderī vai virtuves kombainā liec avokado, grieķu jogurtu, laima sulu, cilantro un sāli. Sablenderē līdz gludai un krēmīgai konsistencei. Ja nepieciešams, pievienojiet 1-2 ēdamkarotes ūdens.
    10. Kad enčiladas beigušas cepties, pa virsu lej avokado krēmu, izrotājiet ar cilantro.
    Ienesīgums: 8 Enchilados

    Recepte: ambitiouskitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties