Sarkano lēcu karijs

    Šo kariju iesakām pasniegt ar basmati rīsiem!

    Sastāvdaļas:


    2 tases sarkano lēcu
    3 glāzes ūdens (vai vairāk, ja nepieciešams)
    1 ēdamkarote augu eļļas
    1 liels sīpols, sagriezts kubiņos
    2 ēdamkarotes karija pastas
    1 ēdamkarote karija pulvera
    1 tējkarote maltas kurkumas
    1 tējkarote maltas ķimenes
    1 tējkarote čili pulvera
    1 tējkarote sāls
    1 tējkarote baltā cukura
    1 tējkarote sasmalcinātu ķiploku
    1 tējkarote sasmalcināta svaiga ingvera
    1 bundža tomātu biezeņa


    Ražošana:


    1. Izskalojiet lēcas aukstā ūdenī (līdz ūdens kļūst dzidrs).
    2. Lēcas liek katlā ar tik daudz ūdens, lai tās pārklātu; uzvāra un samazina siltumu. Uzliek vāku un sautē. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk ūdens (lai pārklātu lēcas). Vāra apmēram 15-20 minūtes (līdz lēcas mīkstas). Noņemiet lieko ūdeni.
    3. Lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē augu eļļu. Apmaisot apcep sīpolus (līdz karamelizēšanai, apmēram 20 minūtes).
    4. Lielā bļodā sajauc karija pastu, karija pulveri, kurkumu, ķimenes, čili pulveri, sāli, cukuru, ķiplokus un ingveru. Šo masu samaisa pannā ar sīpoliem.
    5. Palieliniet uguni un vāriet, nepārtraukti maisot, līdz smaržo (1-2 minūtes).
    6. Iemaisa tomātu biezeni un lēcas; visu vēl nedaudz uzsildiet. Garšīgi!
    Iznākums: 8 porcijas

    Recepte: allrecipes.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties