Izmēģiniet šo vegānu alternatīvu olu kultenim — lieliski piemērota brokastīm!
Sastāvdaļas:
Lai pagatavotu garšvielu maisījumu, kas piešķir olai garšu:
2 ēdamkarotes uztura rauga
1 ēdamkarote melnā sāls Kala Namak (sāls ar raksturīgu sēra aromātu)
1 tējkarote kurkuma
3/4 tējkarotes ķiploku pulvera
1 tējkarote sīpolu pulvera
1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
1/4 tējkarotes maltas paprikas
Lai pagatavotu tofu:
1 tējkarote eļļas
1/2 tase sasmalcinātu sarkano piparu
1/4 tase sasmalcinātu sīpolu lapu
1/4 tase dārzeņu pēc jūsu izvēles
400g iepakojums vegāniskā cietā tofu siera
1/4 tase ūdens
1 ½ ēdamkarotes olu aromatizētāja garšvielu maisījuma (jaukšanas instrukcijas skatiet šajā receptē)
1/4 tējkarotes sāls
1/4 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
Sīpolu lapu vai koriandra dekorēšanai
Ražošana:
1. Lai pagatavotu olu aromatizētāju garšvielu maisījumu: apvienojiet iepriekš minētās sastāvdaļas šim garšvielu maisījumam bļodā un novietojiet malā (vai uzglabājiet hermētiskā stikla traukā līdz 2 mēnešiem).
2. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns. Pievienojiet eļļu, pēc tam pievienojiet dārzeņus un apcepiet, līdz tie ir viegli brūni.
3. Izgrieziet tofu bloku. Ievietojiet apmēram ceturtdaļu tofu blenderī. Pievienojiet arī 1,5 ēdamkarotes iepriekš minētā garšvielu maisījuma un 1/4 tase ūdens. Sablenderē līdz gludai.
4. Jums var būt nepieciešams arī vairāk ūdens. Vairākos posmos pievieno 1-2 ēdamkarotes ūdens un sakuļ, līdz masa kļūst ārkārtīgi krēmīga.
5. Tad ielej šo krēmīgo maisījumu pannā un labi samaisa.
6. Tiklīdz tas sāk vārīties, pievienojiet pārējo sadrupinātu tofu bloku un labi samaisiet.
7. Vāra, līdz viss ir vienmērīgi sadalīts un viss tofu ir vienmērīgi dzeltens. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un garšvielas. Noņem no uguns.
8. Tieši pirms pasniegšanas uzkaisa vēl nedaudz sāli, melnos piparus, sīpolu lapas un garšvielu maisījumu, kas piešķir olai garšu.
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: veganricha.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties