Cepeškrāsnī cepts baklažānu karijs

    Šo Dienvidindijas baklažānu karija recepti īpašu padara tas, ka kariju gatavo cepeškrāsnī, nevis pannā.


    Sastāvdaļas:

    Baklažāniem:

    2 tējkarotes eļļas
    2 tējkarotes malta koriandra
    1 tējkarote maltas ķimenes
    1/4 tējkarotes melnie pipari
    1/4 tējkarotes kajēnas piparu
    1 tējkarote garam masala garšvielu
    1/2 tējkarotes sāls
    1 liels baklažāns, sagriezts kubiņos
    1/2 sarkanā sīpola, sasmalcināta
    2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
    1 cm ingvers, smalki sagriezts

    Mērcei:

    1 tējkarote eļļas
    1/2 tējkarotes sinepju sēklas
    1/8 tējkarotes mātītes sēklu
    12 karija lapas, svaigas vai saldētas vai žāvētas
    200 g tomātu biezeņa
    2 tases kokosriekstu piena
    1/4 tase šķelto sarkano lēcu
    1/4 tējkarotes sāls
    cilantro un citrona sula (dekorēšanai)

    Ražošana:


    1. Pannā ielej eļļu, pievieno visas garšvielas un sāli un labi samaisa. Var pievienot dažas tējkarotes ūdens, ja garšvielas "pielīp" pārāk daudz.
    2. Tad pievieno baklažānu, sīpolu, ķiploku, ingveru un labi samaisa. Paturiet prātā, ka baklažāni saruks un saruks.
    3. Cep 200 grādos 25-30 minūtes.
    4. Mazā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet sinepes un mātītes sēklas un apcepiet, līdz sēklas sāk pūst vai mainīt krāsu. Tad pievieno karija lapas un nekavējoties noņem no uguns. Esiet piesardzīgs, pievienojot karija lapas, jo karstuma dēļ tās izpletīsies. Nolikt malā.
    5. Izņem cepamtrauku no cepeškrāsns, tad pievieno tomātu biezeni, kokosriekstu pienu, lēcas, sāli un samaisi. Pievienojiet grauzdētās sēklas un viegli samaisiet.
    6. Pēc tam trauku ievieto atpakaļ cepeškrāsnī. Pārklāj ar cepampapīru un turpina cept 25 minūtes vai līdz lēcas izcepušās un mērce sabiezējusi.
    7. Ja mērce ir pārāk sabiezējusi, var pamazām pievienot apmēram 1/2 tase silta vegāna piena un apmaisīt. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un garšvielas. Sajauciet to.
    8. Izņemiet trauku no krāsns un ļaujiet tam dažas minūtes nostāvēties. Pēc tam izrotājiet ar cilantro, citronu sulu un pasniedziet ar rīsiem vai plātsmaizi.
    9. Ja vēlaties šo pasniegt kā zupu, varat pievienot nedaudz vegāna piena, kamēr karijs vēl ir karsts. Pasniedz ar ķiploku maizi. Garšīgi!
    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: veganricha.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties