Sviesta ķirbju un tītara sautējums

    Ja vēlaties izmēģināt šī sautējuma veģetāro versiju, nomainiet malto gaļu ar aunazirņiem.


    Sastāvdaļas:


    2 ēdamkarotes olīveļļas
    1 glāze sasmalcinātu sīpolu
    2 ēdamkarotes tomātu pastas
    4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    2 glāzes dārzeņu buljona
    1 glāze sasmalcinātu zaļo piparu
    2 glāzes sviesta skvoša, sagriezta kubiņos
    2 kārbas sasmalcinātu tomātu
    1 ēdamkarote brūnā cukura
    Malti čili pipari, pēc garšas
    2 tējkarotes maltas ķimenes
    1 bundža melno pupiņu, noskalota un nosusināta
    500 g cepta malta tītara
    1 tējkarote sāls
    1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu

    Piederumi:
    3/4 tase sasmalcināta Čedaras siera
    1/3 tase skābā krējuma
    6 ēdamkarotes sasmalcināta koriandra
    1 halapeno (chalapa) pipars, bez kauliņiem un smalki sagriezts
    1 avokado - bez kauliņiem, nomizoti un kubiņos


    Ražošana:


    1. Lielā katlā uzkarsē olīveļļu (uz vidēji augstas uguns). Pievienojiet sīpolus un tomātu pastu. Vāra, maisot, līdz tomātu pasta sāk kļūt tumšāka un sīpols kļūst mīksts (4-5 minūtes). Pievienojiet ķiplokus un samaisiet, līdz tas smaržo (apmēram 30 sekundes).
    2. Katlā ielej buljonu. Pievieno piparus, ķirbi, tomātus. Iemaisa brūno cukuru, čili pulveri un ķimenes. Nosedziet vāku, samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un vāriet uz lēnas uguns, līdz skvošs ir mīksts (20–25 minūtes).
    3. Pievienojiet katlā pupiņas un maltu tītaru. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes. Garšojiet ar sāli un pipariem.
    4. Pievienojiet vēlamās piedevas pēc garšas: sieru, skābo krējumu, koriandru, halapeno (chalapa) piparus, avokado.
    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: allrecipes.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties