Khičiri

    „Khičiri" reprezentē Indiju tieši tā pat kā picas Itāliju vai cepelīni Lietuvu. Šis ir ļoti viegli sagremojams un barojošs ēdiens, kuru iespējams nobaudīt jebkurā Indijas reģionā, jo tas tiek vārīts katru dienu.Šis ēdiens ir ļoti populārs vienkāršo Indijas cilvēku starpā, jo tas ir ļoti lēts, ļoti garšīgs un barojošs. Pietiek pagaršot labi pagatavotu „Khičiri" vienu reizi, lai to neaizmirstu nekad. „Khičiri" var tikt vārīta kā biezputra vai pievienojot vairāk ūdens - kā biezzupa. „Khičiri" dažādos Indijos reģionos var tikt saukta arī par - „kichri", „kichadi", „khichdi", tomēr galvenās sastāvdaļas visur ir tās pašas - rīsi un pākšaugi, visbiežāk mung pupiņas. „Khičiri" parasti ēd pēc organisma attīrīšanās procedūrām, tādām kā „Shank Prakshalana". Šis ir arī viens no labākajiem ēdieniem pēc badošanās. Pārtiekot dažas dienas tikai no „Khičiri" (saucama arī par monodietu) iespējams veikt organisma detoksikāciju. Šis ēdiens ir piemērots esot jebkādā veselības stāvoklī. Tas pieceļ uz kājām slimību novārdzinātos, tāpēc tie, kas tiek ārstēti ar ajūrvēdu, „Khičiri" ir galvenais ēdiens. Šim sautējumam var pievienot visdažādākās garšvielas, zaļumus, dārzeņus, tomēr diētas vai organisma attīrīšanas mērķiem tiek vārīts ļoti vienkārši, pievienojot pašas nepieciešamākās garšvielas.

    Jums vajadzēs:

    1 tasīte AMRITA rīsu

    ½ tasīte Mung Dal pupiņu AMRITA

    2 tējkarotes Himalaju sāls AMRITA

    1,5 ēdamkarotes dabiskā Ghi sviesta

    1 tējkarote ekoloģiskas ķimenes SUMA

    3 cm vaiga, sasmalcināta ingvera (ja nav pieejams, izmantojiet ekoloģisku, maltu ingveru AMRITA)

    4 tasītes ūdens

    Pagatavošana:

    Katlā uzkarsējiet Ghi, apgrauzdējiet ķimenes un ingveru. Cepiet, līdz sajutīsiet patīkamu aromātu. Ieberiet nomazgātus rīsus un Mung. Pielejiet ūdeni, apmaisiet, pievienojiet sāli. Vāriet līdz rīsi un pupiņas paliks mīkstas (ap 30-40 min.)

    Varat pievienot kurkumu, sinepes, koriandru, kariju un iecienītākos dārzeņus.

    Šķidrākas konsistences un ilgāk vārīts, Khičiri ir daudz vieglāk sagremojams.

    Baudiet vismaz reizi nedēļā

    Lai gardi!

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties