Sastāvdaļas:
1/2 maza sarkanā paprika, bez sēklām
Romiešu salāti: lapas atdala, nomazgā, žāvē
1 ½ ēdamkarotes olīveļļas
220 g mazas bumbiņas mocarellas siera, notecinātas
250 g ķiršu tomātu
Bazilika pesto mērcei:
1 glāze svaigu bazilika lapu
40 g (1/2 tase) rīvēta parmezāna siera
45 g (1/4 tase) priežu rieksti, grauzdēti
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
80 ml (1/3 tase) olīveļļas
Ražošana:
1. Pesto mērces gatavošana: virtuves kombainā samaļ baziliku, parmezānu, priežu riekstus un ķiplokus. Kucot pievieno olīveļļu.
2. Izmantojot cepumu formiņu, no sarkanajiem pipariem izgrieziet zvaigznīti. Izgrieziet arī 6 cm taisnstūri - Ziemassvētku eglītes "pamatiņu".
3. Sakārtojiet salātu lapas uz šķīvja un izveidojiet Ziemassvētku eglītes formu. Novietojiet paprikas zvaigzni koka augšdaļā un paprikas taisnstūri koka apakšā.
4. Bļodā sajauc bazilika pesto mērci ar nedaudz olīveļļas. Pārkaisa salātu lapas. Mocarellas bumbiņas un tomātus izkaisiet pa "koku zariem". Pasniedzot pārslaka ar atlikušo pesto un nedaudz papildus eļļas. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: taste.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties