Ziemassvētku salātu "koks"

    Sastāvdaļas:


    1/2 maza sarkanā paprika, bez sēklām
    Romiešu salāti: lapas atdala, nomazgā, žāvē
    1 ½ ēdamkarotes olīveļļas
    220 g mazas bumbiņas mocarellas siera, notecinātas
    250 g ķiršu tomātu

    Bazilika pesto mērcei:

    1 glāze svaigu bazilika lapu
    40 g (1/2 tase) rīvēta parmezāna siera
    45 g (1/4 tase) priežu rieksti, grauzdēti
    1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
    80 ml (1/3 tase) olīveļļas

    Ražošana:


    1. Pesto mērces gatavošana: virtuves kombainā samaļ baziliku, parmezānu, priežu riekstus un ķiplokus. Kucot pievieno olīveļļu.
    2. Izmantojot cepumu formiņu, no sarkanajiem pipariem izgrieziet zvaigznīti. Izgrieziet arī 6 cm taisnstūri - Ziemassvētku eglītes "pamatiņu".
    3. Sakārtojiet salātu lapas uz šķīvja un izveidojiet Ziemassvētku eglītes formu. Novietojiet paprikas zvaigzni koka augšdaļā un paprikas taisnstūri koka apakšā.
    4. Bļodā sajauc bazilika pesto mērci ar nedaudz olīveļļas. Pārkaisa salātu lapas. Mocarellas bumbiņas un tomātus izkaisiet pa "koku zariem". Pasniedzot pārslaka ar atlikušo pesto un nedaudz papildus eļļas. Garšīgi!
    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: taste.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties