Sastāvdaļas:
200 g svaigu dateļu, bez kauliņiem
350 g mandeļu
1 ēdamkarote kakao pulvera
3/4 glāzes (210 g) zemesriekstu sviesta
1 ēdamkarote balto čia sēklu
250 g aveņu
300 g zīda tofu
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
Sasmalcinātas mandeles
Šokolādes mērcei:
2 tējkarotes kokosriekstu eļļas, izkausēta
2 tējkarotes kakao pulvera
Ražošana:
1. Virtuves kombainā sablendē dateles, mandeles, kakao pulveri un 1/4 glāzes (70 g) zemesriekstu sviesta. Ar karoti pārliek maisījumu apaļā kūkas formā (pamatne: 20 cm). Masu vienmērīgi izklāj ar karotes aizmuguri un piespiež pie trauka pamatnes un sāniem. Ļaujiet tai nostāvēties apmēram 30 minūtes.
2. Mazā katliņā uz vidējas uguns maisot apcep čia sēklas un 125 g aveņu. Noliek malā un ļauj atdzist. Ar karoti pārnes uz cepešpannu.
3. Tīrā virtuves kombainā sablendē tofu, kļavu sīrupu un atlikušos 140 g zemesriekstu sviesta līdz viendabīgai masai. Pārlej ar karoti aveņu maisījumu un izlīdzina virsmu. Liek ledusskapī uz 6 stundām (vai līdz stingrai).
4. Šokolādes mērces pagatavošana: saputojiet kokosriekstu eļļu un kakao pulveri līdz gludai.
5. Pārliek kūku uz pasniegšanas šķīvja. Virsū uzber zemesriekstu sviestu, atlikušās avenes un sasmalcinātas mandeles.
6. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar šokolādes mērci. Garšīgi!
Iznākums: 8 porcijas
Recepte: taste.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties