Šīs lieliskās, veģetārās viena kumosa uzkodas ir īpaši populāras Indjiā, rietumu piekrastes reģionos. Visvairāk laika aizņem pildījuma sagatavošana - kartupeļu biezeņa papildināšana ar garšvielām un citām piedevām. Grauzdējamas pavisam neilgi - līdz apgrauzdējas plānais turku zirņu miltu garoziņa, jo pildījums ir biezas konsistences. Neaizmirstiet par rozīnēm, lai arī cik tas dīvaini neizklausītos - rozīnes ir kā garšviela un kalpo kā gards ēdiena akcents. Pasniedziet ar kokosu mērci.
Jums vajadzēs:
Pildījumam:
650 g ar mizu vārīti, atdzesēti, nolobīti un ar kartupeļu spiedi samīcīti bartupeļi (kopā 4 lieli kartupeļi);
1 mazs, zaļais asais pipars, smalki sagriezts, atsēklots;
karote smalki sarīvēta ingvera;
karote brūnā cukura, AMRITA;
karote citronu sulas;
karotīte sāls, AMRITA;
sauja sablenderētu vai smalki sagrieztu ekoloģisko rozīņu, AMRITA;
pilna karote ekoloģisko kokosu skaidiņu, AMRITA;
buntīte svaigi sagrieztu koriandru vai pētersīļu;
Mīklai:
60 g turku zirņu miltu;
120 g augstākās klases miltu;
pus karote cepšanas pulvera;
½ karotesadžvan sēklas;
¼ karotes hing saknes pulvera;
½ karotes ekoloģiskas, maltas kurkumas, AMRITA;
karotīte sāls druskos;
250 ml auksta ūdens;
dabisks kausētais sviests „ghi" KHANUM
Ieteikums:
Kartupeļu bumbiņas - lielisks ēdiens ar ko pacienāt viesus, īpaši tad, ja esat sagatavojuši dažādas mērces: iemērciet vienā, tad otrā un trešajā...
Pagatavošana:
Bļodā iesijājiet abu veidu miltus, pievienojiet cepampulveri, sāli un garšvielas. Lēnām pievienojiet ūdeni un ar rokas vai elektrisko mikseri sakuliet vidēji biezu mīklu. Kuliet līdz pazūd kunkuļi un mīklā uzradīsies gaisa burbuļi. Ļaujiet mīklai atpūsties ap 15 minūtēm. Samīcītajos kartupeļos iemaisiet pildījumam nepieciešamos ingredientus (sālu, cukuru, ingveru, sasmalcinātās rozīnes un kokosu skaidiņas, aso piparu, citronu sulu un zaļumus). Kārtīgi samaisiet (vai samīciet), tiklīdz sāls un cukurs izkusīs. Samitriniet delnas, formējiet mazākas nekā tenisa bumbiņu izmēra bumbiņas (kopumā ap 25-30 bumbiņām). Bumbiņas formējas pavisam vienkārši - nelīpot pie rokām.
Katlā ar biezām sieniņām vai dziļākā pannā izkausējiet un uzkarsējiet „ghee" sviestu vai augu eļļu. Tiklīdz tauki uzkarsīs, ar plānu dakšiņu vai iesmiņu, ņemiet pa bumbiņai un iemērciet mīklā, tiklīdz tā pilnībā ir pārklāta ar mīklu, uzmanīgi, ar citu priekšmetu ievietojiet uzkarsētajos taukos. Vienlaicīgi grauzdējiet ne vairāk kā 5-6 bumbiņas, lai tās brīvi peldētu taukos. Grauzdējot bumbiņas, vairākkārt apgrieziet tās. Grauzdējiet ap 3-4 minūtēm, līdz tās iegūs skaisti brūnu krāsu. Tiklīdz bumbiņas ir izcepušās, izņemiet tās ar un uzlieciet uz papīra dvielīša, lai tiktu uzsūtkts tauku pārpalikums. Pasniedziet ar kokosu mērci vai dārzeņu salātiem un jogurta mērci. Varat pasniegt arī ar savu iecienītāko mērci.
Daudzums: 25-30 bumbiņu (ap 4 porcijām).
Lai gardi!